«Ο πλούσιος έχει τα φλουριά, έχει ο φτωχός τα γλέντια». Στη λογική αυτής της παροιμίας κινήθηκε η χθεσινή και πρώτη στη Βουλή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από τα αποτελέσματα του προχθεσινού Eurogroup. «Να σας δω, όπως χαμογελάτε σήμερα, να χαμογελάτε και την ημέρα που θα παίρνετε φόρο από τους ανθρώπους των 600 ευρώ και θα κόβετε κατά 20% τις συντάξεις των 1.000 ευρώ» τόνισε ο Μάκης Βορίδης, με αφορμή το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών περί… τέλους της λιτότητας.

Τα λεγόμενα του γαλάζιου βουλευτή προκάλεσαν την αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη. «Για τις εκλογές διαψευστήκατε. Κι αντί να έρθετε να ασκήσετε κριτική καλόπιστη, δεν μιλάτε επί του περιεχομένου. Δηλαδή, τι θέλετε; Να μην κλείσει η συμφωνία για να βουλιάξει η χώρα;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, συμπληρώνοντας πως «για κάθε μέτρο επιπλέον επιβάρυνσης προβλέπεται αντίμετρο ελάφρυνσης. Εξ ου και προκύπτει η διαπίστωση μηδενικής δημοσιονομικής απόκλισης. Σε αυτό διαφωνείτε;». «Μόλις το δω θα σας πω διότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ. «Déjà vu» του 2015 εκτιμά ο Βαγγέλης Βενιζέλος πως θα βιώσει η Ελλάδα όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Αlpha). «Αυτό που συνέβη είναι δυστυχώς η επανάληψη του σεναρίου της ενδιάμεσης συμφωνίας του Φεβρουαρίου του 2015, που μας οδήγησε έναν πόντο πριν το γκρεμό και φοβούμαι και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε επανάληψη του ιδίου σεναρίου» είπε, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει «καμία συμφωνία, όλα παρατείνονται».