Χιλιάδες Ρουμάνοι πλημμύρισαν εκ νέου τους δρόμους της χώρας, απαιτώντας την παραίτηση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, η οποία παραμένει αντιμέτωπη με πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας μετά την απόπειρά της στα τέλη Ιανουαρίου να καταστήσει πιο ευέλικτη τη νομοθεσία κατά της διαφθοράς.

Στο Βουκουρέστι τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης φωνάζοντας «κλέφτες» και «παραίτηση», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η νυν κυβέρνηση έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κέρδισε τις εκλογές, εμείς δεν το αμφισβητούμε, όμως πρέπει να βρούμε τίμιους ανθρώπους για να κυβερνήσουν τη χώρα» δήλωσε ένας εκ των διαδηλωτών, ο Γκεόργκ.

«Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, να λέμε στους κυβερνώντες ότι τους παρακολουθούμε και δεν ανεχόμαστε τη διαφθορά» είπε από την πλευρά της η 45χρονη Μανταλίνα, που επίσης συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν επιπλέον στο Κλουζ (βορειοδυτικά), κρατώντας σημαίες της Ρουμανίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως μετέδωσαν ρουμανικά ΜΜΕ.