Ολα όσα ο Βλάνταν Ιβιτς ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να αποφύγουν πριν από τον αγώνα με τη Σάλκε για το Γιουρόπα Λιγκ αυτά είδε να συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Πουλήματα της μπάλας, πολλά εύκολα λάθη, ελλιπής συγκέντρωση. Δεν ήταν δύσκολο για τη γερμανική ομάδα να διαβάσει τα λάθη του αντιπάλου της και να τα εκμεταλλευτεί. Η Σάλκε έφυγε από την Τούμπα με το υπέρ της 3-0, σκορ το οποίο της δίνει το απόλυτο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην έδρα της. Εκτός αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει κάτι που μοιάζει απίθανο στη ρεβάνς βάσει της εικόνας και της δυναμικής των δύο ομάδων. Το χθεσινό ματς ήταν ακόμα μια απόδειξη για το πόσο πίσω είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι εκπρόσωποί του στην Ευρώπη. Η ομάδα που κατά γενική ομολογία αποδίδει αυτή την περίοδο το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έγινε έρμαιο στις διαθέσεις ενός αντιπάλου που δεν συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις της Γερμανίας.

Ο ΠΑΟΚ με τον ενθουσιασμό της έδρας μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, είχε ρυθμό και μόλις στο 5′ άγγιξε το γκολ, με τον Λέο Μάτος να στέκεται άτυχος καθώς η βολίδα του σταμάτησε στην εξωτερική μεριά του αριστερού δοκαριού της εστίας του Φέρμαν. Ετσι, στο 28 η Σάλκε πάγωσε την Τούμπα, με τον Μπουργκστάλερ να δρα καίρια έπειτα από την ασθενή απόκρουση της μπάλας από τον Γλύκο μετά την κεφαλιά του Νάλντο και με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, κάνοντας το 0-1 για τη Σάλκε. Στο 70′ η Σάλκε, στην πρώτη καλή στιγμή της μετά το γκολ του Μπουργκστάλερ, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει ξανά με τον Μάιερ, ο οποίος με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Γλύκο πετυχαίνοντας το 2-0. Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε και έτσι ο Χούντελααρ έγραψε το τελικό 3-0 με κοντινό σουτ στο 90′ της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (75′ Ενρίκε), Μυστακίδης (55′ Κάμπος), Αθανασιάδης (85′ Ουάρντα).

Σάλκε:Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ, Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι (78′ Κονοπλιάνκα), Μπουργκσντάλερ(84′ Χούντελααρ).