Αποφασισμένος να συνεχίσει στην κούρσα των προεδρικών εκλογών είναι ο Φρανσουά Φιγιόν επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική λύση» από την υποψηφιότητά του. Λίγες ώρες μετά την επιστολή περίπου 40 βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προς τον Φιγιόν με την οποία ζητούσαν να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για να συζητηθεί η «μείζων κρίση», ο ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς τόνισε ότι η απόσυρση της υποψηφιότητάς του θα ενέτεινε τα προβλήματα της πολιτικής του οικογένειας.

Στη συνέχεια, η ομάδα των γάλλων συντηρητικών βουλευτών υπαναχώρησε από το αίτημά της να συνεδριάσει εκτάκτως η ηγεσία του κόμματος για να συζητήσει την τύχη του προεδρικού υποψηφίου της εν μέσω του «Penelope Gate», όπως έγινε γνωστό από κοινοβουλευτική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ζορζ Φενέκ, υποστηρικτής του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας αυτής, αποφάσισε να μη διατυπώσει τελικά το αίτημα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον λόγο.

Στο μεταξύ, νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinionway για τις προεδρικές εκλογές φέρει την ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν να προηγείται με 27% στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, έναντι 22% για τον Μακρόν και 20% για τον Φιγιόν.

Στον δεύτερο γύρο, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν κερδίζει την Λεπέν με 64% έναντι 36%.

Ο Φιγιόν κερδίζει επίσης την ακροδεξιά υποψήφια στον δεύτερο γύρο, αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά, 59% έναντι 41%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Opinionway.