Το όνομά του σε ορισμένους μπορεί να μη λέει κάτι, πολλοί όμως –έφηβοι, πίσω στα 80s –έχουν να θυμούνται το τραγούδι τίτλων «Moonlighting» της αισθηματικής περιπετειώδους σειράς «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» με τους Σίμπιλ Σέπαρντ και Μπρους Γουίλις (πριν από το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει»).

Στιχουργός και ερμηνευτής του κομματιού-σήμα κατατεθέν της αμερικανικής σειράς ήταν ο Αλ Ζαρό, που πέθανε την Κυριακή (λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των Grammy) σε ηλικία 76 ετών –από αδιευκρίνιστα έως τώρα αίτια –και συγκαταλεγόταν στις σημαντικότερες μορφές της νεότερης αμερικανικής τζαζ.

Ο γεννημένος στις 12 Μαρτίου 1940, στο Μιλγουόκι του Γουισκόνσιν, διάσημος τζαζίστας ήταν γιος πάστορα και μιας μουσικού που έπαιζε πιάνο στην εκκλησία. Από νεαρή ηλικία άρχισε να τραγουδά στα μπαρ της γενέτειράς του, όπου η φωνή του δεν πέρασε απαρατήρητη. Σπούδασε ψυχολογία χωρίς να αφήσει το τραγούδι.

Στα 50 χρόνια καριέρας του τιμήθηκε με επτά βραβεία Grammy και συγκαταλέγεται στους ελάχιστους μουσικούς που βραβεύτηκαν και στις τρεις σημαίνουσες κατηγορίες του μουσικού θεσμού: τζαζ, ποπ και R&B.

«WE ARE THE WORLD». Ηταν δε μεταξύ των καλλιτεχνών οι οποίοι το 1985 ηχογράφησαν το εμβληματικό «We are the World», το φιλανθρωπικό σινγκλ-παγκόσμια επιτυχία, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την ανακούφιση εκατομμυρίων ανθρώπων που λιμοκτονούσαν στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Αιθιοπία (περίπου 1,5 εκατ. άνθρωποι πέθαναν από πείνα μεταξύ 1983-1985). Το 2009 έβγαλε ένα άλμπουμ «Very best of», στο οποίο υπήρχαν τραγούδια-σταθμοί όπως τα «Boogie Down», «Moonlighting» και «We’re in This Love Together». Συνέχιζε τις εμφανίσεις του, συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο στο Blue Note Jazz Festival του Παρισιού. Τον Απρίλιο του 2016 ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που είχαν προσκληθεί από τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα για να δώσουν συναυλία στον Λευκό Οίκο. Ο Αλ Ζαρό άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες, όπου είχε εισαχθεί πρόσφατα, μερικές ημέρες αφότου είχε ανακοινώσει ότι ακυρώνει προγραμματισμένες περιοδείες του και ότι αποσύρεται λόγω εξάντλησης.