Τη μαγική ατμόσφαιρα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας για το Nick Galis Hall, με τα συχνά sold-out στους εντός έδρας αγώνες του Αρη, την ξεχνάμε ως προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος! Το ενοχλητικό είναι ότι η απόφαση ορισμού της έδρας για την αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Αρη, που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν, ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ΚΑΕ. Της ΚΑΕ Αρης που το πρότεινε και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που συναίνεσε! Κι όμως οι «γυμνές» θέσεις θα είναι ισάριθμες με τις περίπου 3.000 (από 1.100 κάθε φιναλίστ και 800 προσκλήσεις η ΕΟΚ) που θα φιλοξενήσουν τους φίλους του μπάσκετ. Την ίδια στιγμή, σε όλα τα προηγμένα κράτη διοργανώνουν αθλητικές γιορτές.

Υπό καθεστώς πίεσης ο Αρης ενόψει τελικού

Αγωνιστικά, ενόψει του τελικού της 18ης Φεβρουαρίου, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πίεση που έχει να διαχειριστεί κυρίως ο Αρης. Βλέπετε, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ηττήθηκε από τον «μισητό» συμπολίτη ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά φέτος (μετά την Πυλαία και στο Αλεξάνδρειο) και τα σύννεφα της αμφισβήτησης έχουν πνίξει τους Κίτρινους. Αν, μάλιστα, συμβεί το απευκταίο για τον Αρη, να αποκλειστεί δηλαδή από τη γαλλική Στρασμπούρ (την οποία πάντως νίκησε με 19 πόντους, βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης) από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και χάσει από το φαβορί στον τελικό του Κυπέλλου, η πίεση θα γίνει αφόρητη και τότε λογικά θα ληφθούν αποφάσεις.

Η προτεραιότητα του Στεφάν Λάσμε είναι το ΝΒΑ

Θυμάστε πόσο έντονα επιθυμούσε να ξαναδοκιμάσει στο ΝΒΑ ο Στεφάν Λάσμε το καλοκαίρι του 2012, τότε που ο Αργύρης Πεδουλάκης επέμενε να τον φέρει στον Παναθηναϊκό; Την ίδια προτεραιότητα έχει και τώρα ο γκαμπονέζος σέντερ, ο οποίος έλεγε προ ημερών σε φίλους του ότι πρωτίστως σκέφτεται την αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ (D-League), ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στο ΝΒΑ και δευτερευόντως την Ευρώπη: τη Γαλατάσαραϊ, οι οπαδοί της οποίας τον λάτρευαν, αλλά η τουρκική ομοσπονδία τού επέβαλε απαγόρευση ενός έτους για χρήση ουσιών. Και τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο εύλογα δημιουργήθηκε ντόρος λόγω της ποιότητας του παίκτη και της επιτυχημένης διετίας του. Με αυτή τη σειρά τα έχει ταξινομημένα στο μυαλό του.