Η Ευρώπη δεν πρέπει να αποδεχτεί το παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε» που παίζει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην δεχθούμε αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο Επίτροπος στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι σαφείς, πρόσθεσε, «εποικοδομητικοί στη διατύπωση και σκληροί επί της ουσίας».

Όπως επισήμανε παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει χώρες-μέλη της να αποχωρήσουν και να δυσφημεί το ευρώ, ενώ θα πρέπει να αμυνθεί κατά των μέτρων προστατευτισμού της νέας αμερικανικής κυβέρνησης. «Εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη αγορά. Ως ομάδα είμαστε δυνατότεροι» υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε «απρόβλεπτο, ασταθή και ευμετάβλητο» τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Έτινγκερ ζήτησε από τις χώρες της Ε.Ε. να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη. «Όποιος δεν δέχεται πρόσφυγες θα πρέπει να κάνει κάτι σε άλλους τομείς. Ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει σε κάτι», τόνισε.