Καθώς η πολιτική του Παρισιού περιδινίζεται αυτές τις ημέρες γύρω από το οικογενειακό σκάνδαλο του Φρανσουά Φιγιόν, η αντίπαλός του για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να επιστρέψει στην Ευρωβουλή τις 300.000 ευρώ της υπόθεσης «κακοδιαχείρισης» που τη βάρυνε.

Η ίδια λέει πως είναι θύμα πολιτικά υποκινούμενης βεντέτας.

H Ευρωβουλή επιδιώκει ανάκτηση των 300.000 ευρώ που η Λεπέν είχε χρησιμοποιήσει για τον μισθό της Κατρέν Γκρισέ, στενής της φίλης και διευθύντριας του επιτελείου της.

Η απασχόληση της Γκρισέ από την Ευρωβουλή χρηματοδοτείτο υπό τον όρο η εργασία της να προσφέρεται τον περισσότερο καιρό σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο. Αντιθέτως, σύμφωνα με την Ευρωβουλή, η Γκρισέ εργαζόταν τον περισσότερο καιρό στα κεντρικά του Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι.

H Ευρωβουλή είχε δώσει στην Λεπέν προθεσμία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να επιστρέψει το ποσό. Η προθεσμία πέρασε χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από την αρχηγό του γαλλικού Εθνικού Μετώπου.

«Δεν θα υποταχθώ στον διωγμό, σε μία μονομερή απόφαση πολιτικών αντιπάλων που δεν βασίζεται σε στοιχεία και δεν περιμένει την απόφαση από τη δικαστική αγωγή που έχω καταθέσει» ανέφερε η Λεπέν στο Reuters.

Αρνούμενη να επιστρέψει τα χρήματα, βρίσκεται αντιμέτωπη με παρακράτηση της μισής βουλευτικής αποζημίωσης και με απώλεια άλλων επιδομάτων.