Στην Παγκρήτια Τράπεζα ως στρατηγικός επενδυτής εισέρχεται ο Μιχάλης Σάλλας με ποσοστό 21,5%, καθώς ολοκληρώθηκε εντός του απαιτούμενου χρονοδιαγράμματος ο έλεγχος στοιχείων της τράπεζας (due diligence – AQR), βάσει του συμφώνου αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστευτικότητας (MOU) που είχε υπογραφεί στις 29/11/2016.

Επειτα από αυτό, η εταιρεία Lyktos Participations αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας, καταθέτοντας ήδη το ποσό της συμμετοχής της στον ειδικό λογαριασμό αύξησης κεφαλαίου της που της επιτρέπει να αποκτήσει το 21,50% του συνεταιριστικού κεφαλαίου. Οσο για την τράπεζα, έκανε αποδεκτή τη συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της. Ταυτόχρονα, ο επενδυτής κατέθεσε αίτηση προς την Τράπεζα της Ελλάδος για παροχή της σχετικής έγκρισης.

Η Παγκρήτια Τράπεζα είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας με πάνω από 80.000 μέλη – συνεταιριστές, δάνεια ύψους 1,6 δισ. ευρώ και καταθέσεις 1 δισ. Το 85% του συνόλου των δανείων είναι προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η τράπεζα διαθέτει δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με 47 καταστήματα στην Κρήτη, ενώ έχει παρουσία και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με βάση τις καταθέσεις έχει μερίδιο πάνω από 13% στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο πάνω από 20%.