Τρίτο ματς για τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, τρίτο παιχνίδι δίχως η Ενωση να δεχθεί τέρμα. Ασφαλώς το 0-0 στην Ξάνθη δεν είναι αποτέλεσμα το οποίο απογειώνει τις βλέψεις και τους στόχους της, ωστόσο παρέμεινε το αήττητο επί των ημερών του Ισπανού στον πάγκο της ομάδας. Σε μια σεζόν που η ΑΕΚ δέχεται γκολ με σχεδόν όλους τους τρόπους. Αναλογιστείτε ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό (λόγω αποβολής του Γκάλο) απέναντι σε μια ομάδα που έχει επιθετικούς αυτοματισμούς και δεν βαδίζει στα κουτουρού. Ομως εκείνο που φάνηκε (και) στην Ξάνθη, είναι ότι ο Χιμένεθ έπιασε να δουλεύει από τα βασικά.«Πρώτα να μη δεχόμαστε γκολ και κυρίως να μη δεχόμαστε φάσεις» είναι το μότο του Ισπανού. Και αφήνοντας το ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό που είχε ιδιαιτερότητες (και που ούτε εκεί η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ), στα δύο ματς με τον Αστερά και την Ξάνθη, η ΑΕΚ δέχθηκε φάσεις με το σταγονόμετρο. Μια καλή ευκαιρία της έκανε ο Αστέρας, μία η Ξάνθη και τέλος. Αλλωστε έχει πολλά ζητήματα να διαχειριστεί ο τεχνικός της ομάδας. Τις τελευταίες 14 ημέρες, η ΑΕΚ έχει δώσει πέντε ματς για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Μόνος του ο Χιμένεθ, ο οποίος έχει συμπληρώσει μια εβδομάδα στον πάγκο της Ενωσης, έχει προλάβει να κοουτσάρει σε τρεις αγώνες. Ως εκ τούτου ο ισπανός τεχνικός γνωρίζει ότι υπάρχει ανάγκη για ξεκούραση. Γι’ αυτό και παρ’ όλο που ακολουθεί ματς για το Κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη (1/2) και πρωταθλήματος την Κυριακή (5/2), ο Χιμένεθ έδωσε χθες ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. Ωστόσο στα Σπάτα υπήρχε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, που πήγε χθες για δουλειά. Πρόκειται για τον νεοαποκτηθέντα Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς ανυπομονεί να αρχίσει τη δουλειά.

Ξάνθη:Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (78′ Ράνος), Γουάλας, Λάζιτς (90′ Φλίσκας), Λισγάρας, Καμαρά.

ΑΕΚ:Μπάρκας, Ντίντακ, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Ροντρίγκες (11′ Μπακάκης), Χριστοδουλόπουλος (73′ Μπακασέτας), Πέκχαρτ, Μάνταλος (84′ Γαλανόπουλος).