Δεύτερο ματς του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, δεύτερη νίκη για τους Κιτρινόμαυρους. Επί της ουσίας επρόκειτο για βήμα πρόκρισης καθώς με το 1-0 επί του Λεβαδειακού (με τέρμα του Μπακασέτα ύστερα από ασίστ του Μεληκιώτη στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα) σχεδόν εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας αν και εκκρεμεί η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Και όλα αυτά ενώ σήμερα αναμένεται η άφιξη του αργεντινού επιθετικού Σέρχιο Αραούχο που θα παίξει στην Ενωση ως δανεικός μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Χθες, ο 25χρονος παίκτης επιβεβαίωσε τη μεταπήδησή του στην Ενωση τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα φορέσω τη φανέλα της ΑΕΚ και μέσα από αυτή την ομάδα θα προσπαθήσω να βρω πάλι τον καλό εαυτό μου».

Μετά το τέλος του αγώνα στη Λιβαδειά, ο Χιμένεθ δήλωσε: «Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Επαιξε έντονα ο αντίπαλος, όμως η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν ο αγωνιστικός χώρος, που δεν μας επέτρεπε να σκοράρουμε, όμως προσπαθήσαμε. Δεν ήταν ένα καταπληκτικό ματς. Είχε όμως καλό αποτέλεσμα για εμάς. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε και όταν δεν μπορούμε να παίξουμε. Είναι σημαντικό οι παίκτες να πιστεύουν στον εαυτό τους ανεξάρτητα από τα συστήματα και τις συνθήκες. Είχαμε ξεκινήσει πολύ καλά με το σύστημα που επιλέξαμε, αλλά η αναγκαστική αλλαγή του Ντίας μάς έκανε να αλλάξουμε σχέδιο και ίσως χάσαμε λίγο την αυτοσυγκέντρωσή μας. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε».

Λεβαδειακός:Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Μάγκας, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Τοπί (69′ Καλτσάς), Μεντί, Σένκα (54′ Μιλιάζες), Σουμπίνιο (58′ Γιουσούφ), Βασιλείου.

ΑΕΚ:Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας (19′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (85′ Μπακάκης), Βάργκας (65′ Μεληκιώτης), Μπακασέτας.