Με την ψυχολογία στα «κόκκινα» μετά την πρόσφατη νίκη-πρόκριση (77-67) επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός (ρεκόρ 10 νίκες – 7 ήττες) αντιμετωπίζει απόψε (19.30, ΕΡΤ2) την ισόβαθμη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη και ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε τον πιο εύστοχο χαρακτηρισμό στην αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Τουρκίας.

«Η Φενέρ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, με έναν από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία. Θα είναι μια πολύ δύσκολη πρόκληση για εμάς. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι και θα δούμε τι θα συμβεί» υποστήριξε ο καταλανός προπονητής, περιγράφοντας τη διαδικασία στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός: «Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι. Μπορούμε να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερα. Σταδιακά παίζουμε καλύτερα, αλλά το σίγουρο είναι ότι αν θες να κερδίσεις κάτι θα πρέπει να βελτιωθείς».

Η αποψινή σύγκρουση έχει τεράστιο ενδιαφέρον και από ιστορικής πλευράς, καθώς οι Πράσινοι δεν έχουν δραπετεύσει ποτέ από την έδρα της Φενέρμπαχτσε μετά το «βελούδινο» διαζύγιο με τον Ζοτς το καλοκαίρι του 2012, μετρώντας τρεις ήττες απέναντι στον Σέρβο και μία ακόμη απέναντι στον Σιμόνε Πιανιτζάνι. Η τελευταία και μάλιστα σαρωτική επικράτηση (56-77) του Τριφυλλιού στην Πόλη σημειώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2012, όταν ακόμη προπονητής της ελληνικής ομάδας ήταν ο 57χρονος ρέκορντμαν και η κατάληξη της ευρωπαϊκής πορείας ήταν η συμμετοχή στο (τελευταίο για τον ΠΑΟ) Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.

Από το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού μόνο ο Νικ Καλάθης είχε αγωνιστεί σε εκείνο το ματς (και ο Τζέιμς Γκιστ με τη φανέλα της Φενέρ), ενώ για την ιστορία οι Πράσινοι δεν έχουν χάσει ποτέ από τη Φενέρμπαχτσε του Ζοτς στο ΟΑΚΑ μετρώντας τέσσερις νίκες. «Παίζουμε με μια ομάδα που έρχεται με ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για όλους να παίξουν με χαρακτήρα και να δείξουν σε όλους ποια είναι η Φενέρμπαχτσε» τόνισε ο Ομπράντοβιτς επιχειρώντας να ξυπνήσει τον εγωισμό των παικτών του, ενώ απόψε θα έχει στη διάθεσή του και το νεοαποκτηθέν Νο1 του ντραφτ του ΝΒΑ το 2013 Αντονι Μπένετ.