Σοκ για τη Ρεάλ η οποία όχι μόνο κρατούσε τη νίκη μέσα στο Σάντσες Πιθχουάν μέχρι το 85ο λεπτό, αλλά γνώρισε την ήττα από Σεβίλη.

Συγκεκριμένα το σκορ άνοιξε ο Ρονάλντο με πέναλτι στο 67′, όμως ο Ράμος με αυτογκόλ έφερε τον αγώνα στα ίσα και ο Γιόβετιτς χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι μερένχες είδαν να μπαίνει τέλος και στο φοβερό αήττητο σερί που έτρεχαν ως τώρα. Έπειτα, λοιπόν, από 40 παιχνίδια, οι Μαδριλένοι αποχώρισαν από το γήπεδο δίχως τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Πάντως, αυτή η επίδοσή τους μπήκε στο… πάνθεον του ισπανικού ποδοσφαίρου, αφού ουδέποτε άλλος σύλλογος από την ιβηρική χώρα έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Η Βαλένθια νίκησε στο πρωτάθλημα ύστερα από τρεις μήνες και η ελπίδα ξαναζέστανε τις καρδιές των φίλων της. Οι «νυχτερίδες» επιβλήθηκαν στο «Μεστάγια» με 2-1 της Εσπανιόλ, πιο εύκολα από όσο δείχνει το σκορ και απομακρύνθηκαν τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Μάρτιν Μοντόγια σημείωσε το πρώτο γκολ του αγώνα στο 17ο λεπτό, για να διπλασιάσει ο Σάντι Μίνα στο 73΄. Οι γηπεδούχοι φαίνονταν να έχουν κλειδώσει τη νίκη, όμως ο Νταβίντ Λόπεθ μείωσε στο 86΄ και ξανάβαλε στην… πρίζα τη Βαλένθια, η οποία όμως αυτή τη φορά κράτησε τη νίκη.