Κοπέλα που είχε απαχθεί το 1998 όταν ήταν βρέφος από νοσοκομείο στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, βρέθηκε ασφαλής, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές της Πολιτείας, και γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα την οποία το θύμα πίστευε ότι ήταν η μητέρα της, συνελήφθη με την κατηγορία της απαγωγής.

Η Καμίγια Μόμπλει, 18 χρονών σήμερα, εντοπίστηκε στο Γουαλτερμπόρο της Νότιας Καρολίνα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη στο Τζάκσονβιλ, το οποίο εξακρίβωσε την ταυτότητά της με τεστ DNA.

Η κατάσταση της υγείας της φαίνεται να είναι καλή, με τον σερίφη Μάικ Γουίλιαμς να την περιγράφει ως «κανονική 18χρονη κοπέλα».

«Αυτή η νεαρή γυναίκα απήχθη όταν ήταν νεογνό και θα χρειαστεί χρόνο και βοήθεια για να το επεξεργαστεί όλο αυτό», τόνισε ο Γουίλιαμς. «Το έχει εισπράξει όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς».

Η είδηση προκάλεσε συναισθηματική φόρτιση στα μέλη της βιολογικής οικογένειας της κοπέλας. Επαφίεται στην 18χρονη να καθορίσει τις μελλοντικές επαφές που θα έχει, τόνισε ο σερίφης.

Οι αρχές εντόπισαν την Μόμπλει μέσα από υποδείξεις του εθνικού κέντρου αγνοουμένων παιδιών και παιδιών-θυμάτων εκμετάλλευσης. Της είχαν δώσει διαφορετικό όνομα, με πλαστά έγγραφα, όπως σημείωσε ο σερίφης, χωρίς να αναφέρει το όνομα αυτό.

«Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα»

«Ξεκίνησε, πιθανώς πριν από δύο μήνες, να έχει την αίσθηση ότι ίσως να είχε εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία με κάποιο τρόπο», τόνισε ο σερίφης.

Η Μόμπλει ήταν βρέφος μόλις λίγων ωρών όταν μια γυναίκα, ντυμένη σαν νοσοκόμα, την απήγαγε από το δωμάτιο της μητέρας της, σύμφωνα με την καταγραφή του περιστατικού το 1998.

Οι αρχές συνέλαβαν την Γκλόρια Γουίλιαμς, 51 ετών, στην Νότια Καρολίνα με τις κατηγορίες της απαγωγής και της παρεμβολής στην επιμέλεια παιδιών, όπως ανέφερε ο σερίφης.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και οδήγησε τις αρχές να ερευνήσουν περισσότερες από 2.500 πληροφορίες.

«Συνομιλούμε με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε για να προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε τι μπορεί να συνέβη πριν από 18 χρόνια», είπε ο σερίφης. «Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα», πρόσθεσε.

Η Γκλόρια Γουίλιαμς θα εκδοθεί στην Φλόριντα, σύμφωνα με τις αρχές, και βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή ισόβιας κάθειρξης.