Στη φυλακή οδηγείται ο 39χρονος κατηγορούμενος ως δράστης της 45χρονης παιδοψυχιάτρου στην Λαμία, καθώς έπειτα από την τρίωρη ομολογία του το μεσημέρι της Τετάρτης, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 39χρονος φέρεται ότι έσπασε την σιωπή του και ομολόγησε με τον «δικό του ιδιαίτερο τρόπο» σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του.

Αρνήθηκε αρχικά όλες τις κατηγορίες και στη συνέχεια ομολόγησε ,σύμφωνα με τον δικηγόρο του με τον δικό του τρόπο: «Αναφέρθηκε αρχικά και κάλυψε τα κενά της δικογραφίας και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα αίτια που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη πράξη ».

Τα αίτια όπως εξήγησε ο δικηγόρος είναι ότι «καταφανέστατα υπάρχει ένας ερωτικός δεσμός ανάμεσα στον δράστη του εγκλήματος και την θανούσα.» Ο δικηγόρος αναφέρθηκε και σε έναν παράλληλο δεσμό και πρόσθεσε ότι ο δράστης δεν θυμάται πλήρως τις συνθήκες του δράματος. Και καταλήγοντας τόνισε ότι «προφανώς είναι η ερωτική απογοήτευση και η προδοσία κατά την άποψη του, από τον κοινό τους αγώνα».

Βαρύ ήταν το κλίμα από το μεσημέρι στα δικαστήρια, όπου στην κεντρική είσοδο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και γνωστοί της άτυχης παιδοψυχιάτρου. Για να μην οξυνθεί η κατάσταση οι αστυνομικοί αποφάσισαν να περάσουν τον κατηγορούμενο από την πίσω πόρτα και να τον οδηγήσουν στο γραφείο του ανακριτή.

Συγκλονισμένος ο αδελφός του θύματος μετά την απόφαση της προφυλάκισης δήλωσε :«Είναι βαθύτατο το πένθος για τη Θώμη μας. Ηταν ένας άνθρωπος ο οποίος έβλεπα πόσο στήριζε πρώτα τα παιδιά μου, ακόμα και μένα τον ίδιο και βέβαια κατ επέκτασιν και πόσους ανθρώπους. Εμένα με ικανοποιεί αυτή τη στιγμή που ο φονιάς οδηγείται στην φυλακή».