Περισσότεροι από 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3.000 – 5.000 τραυματίστηκαν στο πολιορκούμενο ανατολικό Χαλέπι της Συρίας τις τελευταίες 26 ημέρες, ενώ οι άμαχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική καταδίκη, προειδοποίησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Χαλεπιού.

«Σήμερα 150.000 άνθρωποι απειλούνται με αφανισμό. Απευθύνουμε έκκληση να μπει ένα τέλος στους βομβαρδισμούς και να δοθούν εγγυήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση όλων», δήλωσε ο Μπρίτα Χάτζι Χασάν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Γενεύη, όπου θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο Ταούφικ Τσαμάα, ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Συριακών Οργανώσεων Ιατρικής Περίθαλψης (UOSSM), είπε ότι 1.500 άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν για ιατρικούς λόγους, ωστόσο οποιαδήποτε επιχείρηση απομάκρυνσής τους πρέπει να επιτηρείται από διεθνείς παρατηρητές προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να «τους εκτελέσουν ή να τους μεταφέρουν προς άλλη κατεύθυνση στη διαδρομή για το νοσοκομείο».