Νάπολι και Μπενφίκα, συνεχίζουν στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ από τον 2ο όμιλο. Το θρίλερ που πολλοί περίμεναν σε ότι αφορά την πρόκριση δεν εξελίχθηκε ποτέ, καθώς η αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου έκανε τη μεγάλη έκπληξη συντρίβοντας 6-0 την Μπεσίκτας η οποία μάλιστα τέλειωσε το ματς με εννέα παίκτες!

Η Νάπολι πήρε την πρώτη θέση του ομίλου καθώς νίκησε στο Ντα Λούζ την Μπενφίκα (2-1) με τα γκολ που πέτυχαν οι Καγεχόν (60′) και Μέρτενς (79′). Η πορτογαλική ομάδα μείωσε με τον Ραούλ Χιμένεθ στο 87′.

Στο Κίεβο, η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ, είχε προηγηθεί 4-0 στο ημίχρονο με τη Μπεσίκτας να χάνει αρχικά τον Μπεκ με κόκκινη κάρτα, για αμφισβητούμενο πέναλτι στον Γκονζάλες, που έδειξε ο Σκοτσέτζος διαιτητής, Γκρεγκ Τόμπσον. Κι αυτή η φάση ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του ματς. Η τουρκική ομάδα έμεινε με εννέα παίκτες καθώς στο 56′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Αμπουμπακάρ. Τα γκολ της Ντιναμό πέτυχαν οι Μπεσεντίν (9′), Γιαρμολένκο (30′), Μπουγιάλσκι (33′), Γκονζάλες (45′), Σίντορτσουκ (60′), Ζούνιορ Μοράις (77′).

Ο γνωστός μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ ήταν ο πρωταγωνιστής της Αρσεναλ στη νίκη επί της Βασιλείας στο Σεντ Γιάκομπς, με 4-1.Ο Λούκας Πέρεθ πέτυχε χατ-τρικ (8′, 15′ ,47′) «καθαρίζοντας» το ματς για την ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ. Γκολ για την Αρσεναλ πέτυχε και ο Αϊβόβι (53′), ενώ για τη Βασιλεία μείωσε ο Ντουμπιά (78′) Με τη νίκη αυτή η αγγλική ομάδα πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο, καθώς η Λουντογκόρετς έκανε την έκπληξη, παίρνοντας ισοπαλία στο Παρκ ντε Πρένς από την Παρί Σεν Ζερμέν (2-2). Η γαλλική ομάδα ισοφάρισε μάλιστα με τον Ντι Μαρία, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο Καμπ Νου πρωταγωνιστής για την Μπαρτσελόνα στο επιβλητικό 4-0 επί της Γκλάντμπαχ ήταν ο Αρντα Τουράν, ο οποίος πρώτα έδωσε την ασίστ στον Μέσι για το 1-0 (16′) και στη συνέχεια πέτυχε τρία γκολ (50′, 54′, 67′)!

Στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, συνεχίζουν οι Λουντογκόρετς, Μπεσίκτας, Γκλάντμπαχ και Ροστόφ.

Τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος:

Βασιλεία-Αρσεναλ 1-4

Παρί Σεν Ζερμέν-Λουντογκόρετς 2-2

Βαθμολογία: Αρσεναλ 14, Παρί Σεν Ζερμέν 12, Λουντογκόρετς 3, Βασιλεία 2.

2ος όμιλος:

Μπενφίκα-Νάπολι 1-2

Ντιναμό Κιέβου-Μπεσίκτας 6-0

Βαθμολογία: Νάπολι 11, Μπενφίκα 8, Μπεσίκτας 7, Ντιναμό Κιέβου 5.

3ος όμιλος:

Μάντσεστερ Σίτι-Σέλτικ 1-1

Μπαρτσελόνα-Γκλάντμπαχ 4-0,

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 15, Μάντσεστερ Σίτι 9, Γκλάντμπαχ 5, Σέλτικ 3.

4ος όμιλος:

Αϊντχόβεν-Ροστόφ 0-0

Μπάγερν-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Βαθμολογία: Ατλέτικο Μαδρίτης 15, Μπάγερν 12, Ροστόφ 5, Αϊντχόβεν 2.