Εγκαίνια τον Απρίλιο του 2018 θα κάνει ο αναβαθμισμένος Αστέρας Βουλιαγμένης, έργο συνολικού κόστους 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 230 εκατ. ευρώ αφορούν τα κεφάλαια για τις από εδώ και πέρα επενδύσεις και τα υπόλοιπα το τίμημα που εισέπραξε η Εθνική για την πώληση των μετοχών της Αστήρ Παλάς.

Τα επόμενα βήματα όπως και ολόκληρο το master plan παρουσίασαν χθες εκπρόσωποι του αραβοτουρκικού επενδυτικού σχήματος AGC, ανάμεσα στους οποίους ο διευθύνων συμβουλος Ουαλίντ Αμπουσούντ. Το αναβαθμισμένο συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε έξι ενότητες, δηλαδή δύο πολυτελή ξενοδοχεία, ο χώρος της παραλίας, το πάρκο, η μαρίνα και 13 πολυτελείς κατοικίες που θα κατασκευαστούν εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το ξενοδοχείο Αμφιτρίτη, το οποίο θα κατεδαφιστεί. Τα δύο ξενοδοχεία που θα μείνουν στον χώρο είναι τα Ναυσικά και Αρίων. Το τελευταίο –«το πετράδι του στέμματος» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά –θα αποτελείται από 102 δωμάτια έναντι 132 σήμερα, καθώς και 20 σουίτες. Οσο για το Ναυσικά θα αποτελείται από 132 δωμάτια έναντι 162 σήμερα, και 22 σουίτες.

Εννοείται ότι και στις δύο μονάδες θα αναπτυχθούν νέοι συνεδριακοί χώροι και αίθουσες επιχειρηματικών ή άλλων εκδηλώσεων, ενώ ριζική ανακαίνιση θα υποστούν και τα οκτώ μπανγκαλόου του συγκροτήματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών έως και τον Απρίλιο του 2018, η παραλία και οι εγκαταστάσεις του Αστέρα θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό.