Δώδεκα τραυματίες, στην πλειονότητά τους παιδιά, είναι σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές ο απολογισμός από την έκρηξη που έγινε σήμερα σε δρόμο της πόλης Αλ Ράι στη βόρεια Συρία. Η έκρηξη εκτιμάται ότι προκλήθηκε από επίθεση τζιχαντιστή καμικάζι.

Παράλληλα, τουρκικές αναφορές κάνουν λόγο για ξεχωριστό περιστατικό με χρήση ρουκέτας με «χημικό αέριο» από την πλευρά της ISIS, χωρίς να διεκυρινίζεται πού.

Όσον αφορά την έκρηξη στο Αλ Ράι, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Τουρκία, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και πηγές ασφάλειας που επικαλείται το Reuters.

Η πόλη Αλ Ράι βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από την τουρκική επαρχία Κιλίς. Η ευρύτερη περιοχή εντός της Συρίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών που δρουν με τουρκική υποστήριξη, στο πλαίσιο της πολεμικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που διεξάγουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τον Αύγουστο.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσαν την Κυριακή τα τουρκικά κρατικά ΜΜΕ, τζιχαντιστές της ISIS εκτόξευσαν ρουκέτα στα βόρεια της Συρίας, η οποία προκάλεσε συμπτώματα έκθεσης σε «χημικό αέριο» σε 22 μαχητές των ομάδων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Η ομάδα που δέχθηκε την επίθεση, σύμφωνα με τις αναφορές, ήταν μεταξύ εκείνων που πολιορκούν την πόλη Αλ-Μπαμπ, στόχο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».