Για ακόμα μία χρονιά, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια στο Ανοέτα, καθώς έφερε 1-1 με τη Σοσιεδάδ, σε ένα συναρπαστικό ματς με πολλές φάσεις και ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Η Σοσιεδάδ προηγήθηκε με τον Γουίλιαν (53′) και η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με τον Μέσι (59′). Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια με τον Κάρλος Βέλα.

Μετά το σοκαριστικό «διπλό» επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και την ισοπαλία με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, η Αλαβές «άλωσε» και το «Μαδριγάλ», επικρατώντας 2-0 της Βιγιαρεάλ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Τα γκολ των Ιμπάι Γκόμεθ και Βίκτορ Καμαράσα στο πρώτο 20λεπτο αποδείχθηκαν αρκετά για τους Βάσκους, που ανέβηκαν στους 16 βαθμούς και απομακρύνονται αισθητά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη πλευρά, το «κίτρινο υποβρύχιο» γνώρισε την τρίτη ήττα του στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και λογικά η ολοκλήρωση της αγωνιστικής θα το βρει εκτός πρώτης τετράδας.

Με… συνοπτικές διαδικασίες και σκόρερ τους Γκοντίν (36`), Γκαμεϊρό (37`) και Καράσκο (90`), η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε επιβλητικά με 3-0 από την έδρα της Οσασούνα και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Σε άλλο ματς: Θέλτα-Γρανάδα 3-1.