Δεν θα γίνει τελικά η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών -ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, στην οποία είχε αναφερθεί η εφημερίδα SZ.

Όπως έγραψε η Süddeutsche Zeitung, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προγραμμάτιζαν συνάντηση στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας.

Η εφημερίδα δεν είχε λεπτομέρειες για τα θέματα.

Στη συνάντηση των βασικών πρωταγωνιστών του ελληνικού προγράμματος, γνωστό ως Washington Group, εκτός από τους υπουργούς Οικονομικών, επρόκειτο να συμμετάσχουν επίσης ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Μ.Κερέ και του ESM Κλ.Ρέγκλινγκ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε πως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κα Φριντερίκε φον Τίζενχάουζεν (Friederike von Tiesenhausen) διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, για έκτακτη σύνοδο πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας ) με στελέχη του ΔΝΤ και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ, την Παρασκευή στο Βερολίνο, με αντικείμενο την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.