Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας NSA Εντουαρντ Σνόουντεν υποστήριξε τη Δευτέρα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα είναι «παρά ένας πρόεδρος των ΗΠΑ», «μια θέση μεταξύ πολλών άλλων».

«Μικρή σημασία έχει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά (ένας) πρόεδρος. Πρόκειται για μια σημαντική θέση. Ομως είναι μια θέση, μεταξύ άλλων» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Στοκχόλμη, μέσω βιντεοκλήσης από τη Ρωσία.

Ο Σνόουντεν προέτρεψε το ακροατήριο να μην αποθαρρύνεται από την εκλογή στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ και να συνεχίσει να ζητάει όχι μόνο από τις κυβερνήσεις αλλά και από τις επιχειρήσεις να σέβονται την ιδιωτική ζωή των πολιτών.

«Ναι, ο νέος διευθυντής της CIA είπε πως πρέπει να εκτελεστώ»

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που οι πετρελαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν την κριτική, τις διαδηλώσεις, την αποχώρηση των επενδυτών εξαιτίας των επιπτώσεων αυτής της βιομηχανίας στην κλιματική αλλαγή, πρέπει να έχουμε την ίδια αντίληψη για τις επιπτώσεις της δραστηριότητας των επιχειρήσεων στο ψηφιακό μας περιβάλλον» εξήγησε.

Επίσης, τόνισε ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο ο Τραμπ να εντείνει τις προσπάθειες να τον συλλάβουν. «Δεν έχω τίποτα να κάνω» υπογράμμισε.

«Η αλήθεια είναι ότι ναι, ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε νέο διευθυντή της CIA, ο οποίος με χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να πει πως οι αντιφρονούντες πρέπει να εκτελούνται».

«Ομως μπορεί να με πατήσει λεωφορείο, ή να με πλήξει μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ή να πέσω από αεροσκάφος αύριο (…) Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα, διότι πιστεύω στις αποφάσεις που έχω λάβει» κατέληξε.