Ο εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Μιτ Ρόμνεϊ, τον Ρεπουμπλικανό που είχε ανεπιτυχώς αντιμετωπίσει τον Ομπάμα στις προηγούμενες εκλογές.

Κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον απροσδόκητο, καθώς ο Ρόμνεϊ ήταν μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που είχαν εκφραστεί εξαιρετικά αρνητικά για τον Τραμπ.

Το αμερικανικό NBC και το βρετανικό Reuters ανέφεραν, επικαλούμενα πηγές από το περιβάλλον του Τραμπ, πως ο εκλεγείς πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρόμνεϊ την Κυριακή.

Οι πηγές ανέφεραν πως στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και πρόταση στον Ρόμνεϊ να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ρόμνεϊ και Τραμπ έχουν κάθε άλλο παρά σχέση αμοιβαίου σεβασμού: Μετά την ήττα του το 2012, ο Ρόμνεϊ είχε δεχθεί επίθεση από τον Τραμπ ως «αποτυχημένος».

Από την αρχή του χρόνου, κι ενώ ο Τραμπ διεκδικούσε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο Ρόμνεϊ είχε ανταποδώσει, χαρακτηρίζοντας πολλές φορές ακατάλληλο και ανίκανο για την προεδρία τον Τραμπ.

Προς το τέλος, αρνήθηκε να δώσει την υποστήριξή του στον υποψήφιο και είχε φανεί να «φλερτάρει» με τον υποψήφιο των μικρότερων Libertarian, Γκάρι Τζόνσον.