Στην αρχή μπλοκάρισα. Με την πρώτη πιρουνιά, όμως, μπήκε στην καρδιά μου. Και λέω μπλοκάρισα διότι γνώριζα ότι το μενού στο εστιατόριο Barrio (Τριπτολέμου 10, Γκάζι, τηλ. 210-3477.379) επιμελείται σεφ που έχει περάσει από τις μεγαλύτερες διεθνείς κουζίνες. Ηταν αναμενόμενο οι τιμές των πιάτων να μην είναι κάτω από 15 ευρώ.

Ομως τα πρώτα ξεκινούσαν από 8 και τα κυρίως έφταναν μέχρι τα 18 ευρώ. Χωρίς καμία γευστική και ποιοτική έκπτωση. Ο Τάσος Μαντής, consultant chef (υπεύθυνος στην κουζίνα της Hytra και με εμπειρία σε διεθνή τριάστερα όπως το The Fat Duck), δημιουργεί ένα οριοθετημένο μενού μεσογειακής κουζίνας με πρώτες ύλες από μικρούς έλληνες παραγωγούς. Το πιάτο που μου προκάλεσε γευστικό ίλιγγο ήταν η σαλάτα νισουάζ με σολομό, φασολάκια, ξεροψημένες πατάτες φούρνου. Και στην κορυφή ένα ολόκληρο αβγό με τραγανό περίβλημα από κρούστα μυρωδικών και μελάτο κρόκο. Μόλις το έκοψα, δημιούργησε την πιο γευστική σος και «έδεσε» απολαυστικά όλα τα υλικά.

Από τα πρώτα δοκίμασα ένα ελαφρύ αλλά επίσης πολύ γευστικό μαριναρισμένο τρυφερό φιλέτο σολομού και κινόα με ντομάτα, σχοινόπρασο και αρώματα από μοσχολέμονο. Οι γεύσεις ήταν τόσο απλές αλλά και συνάμα τόσο έντονες και οι συνδυασμοί των υλικών επιτυχημένοι και σε απόλυτη αρμονία. Τα δε πιάτα προσεγμένα στην κάθε λεπτομέρεια και στημένα σαν μικρά έργα τέχνης. Αισθανόμουν σαν να με είχε χτυπήσει κεραυνός βουλιμίας. Ετσι δεν σταμάτησα στο ένα κυρίως, αλλά πήρα δύο. Το ζουμερό λαβράκι με την τραγανή πέτσα το σερβίρισαν με τον απόλυτα υγιεινό πουρέ από κολοκύθι, σπαράγγια και σάλτσα από μάραθο και βανίλια. Δοκίμασα και τη ζουμερή, καραμελωμένη παντσέτα με ζεστή μελιτζανοσαλάτα και τις κορυφαίες πατάτες φούρνου.
Οταν ήρθαν τα γλυκά είχα φάει τόσο πολύ, που δεν μου έκαναν καμία αίσθηση. Το υγρό κέικ σοκολάτας με αχλάδι ποσέ δεν ήταν καθόλου υγρό. Αντιθέτως, ήταν αρκετά κοκκώδες και άνισο με το μενού που μόλις είχα λατρέψει. Ακόμη ένα θετικό είναι ότι το εστιατόριο παρέχει δωρεάν θέση πάρκινγκ σε κάθε κράτηση.

Δείπνο με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων, από τη θερμοκρασία του δωματίου μέχρι την προβολή εικόνων στο τραπέζι και τον περιβάλλοντα χώρο, απόλαυσα στο εστιατόριο All Senses (Λαζαράκη 12, Γλυφάδα, τηλ. 210-6896.040). Ενα τραπέζι για δώδεκα άτομα και ένα μενού σε 16 στάδια, με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα από τον βραβευμένο με δύο αστέρια δανό σεφ Ρόνι Εμποργκ, γεμάτα μαγεία. Την κουζίνα ανέλαβε πρόσφατα μετακινούμενος από την κουζίνα του Εκτορα Μποτρίνι ο σεφ Τάσος Στεφάτος, ο οποίος είναι στη φάση που δημιουργεί νέα πιάτα, ενώ συμπληρώνει τις δικές του πινελιές σε αυτά του Εμποργκ.