Τα 290 εκατ. ευρώ έφτασαν το τρίτο τρίμηνο του 2016 τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, ενώ στο εννεάμηνο τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων ανήλθαν σε 844 εκατ. ευρώ.
Εξάλλου, η καθαρή κερδοφορία της τράπεζας διαμορφώθηκε στα 31 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που αναλογούν στους μετόχους διαμορφώθηκαν σε κέρδος 14 εκατ. ευρώ.
Επίσης, οι καταθέσεις στην τράπεζα συνέχισαν να αυξάνονται, σημειώνοντας άνοδο 900 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Τα κόκκινα δάνεια μειώθηκαν συνολικά τον τελευταίο χρόνο κατά 2,2 δισ. ευρώ.
«Η επίδοσή μας κατά το εννεάμηνο 2016 συνεχώς βελτιώνεται» σχολίασε ο νέος πρόεδρος της τράπεζας Γεώργιος Χατζηνικολάου. «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζω την πίστη μου στις θετικές προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς και την επιτυχή πορεία της στο μέλλον».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Πουλόπουλος σημείωσε ότι «η τράπεζα βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων της για το 2016: κερδοφορία, σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και βελτίωση της ρευστότητας».