Διπλός μπελάς για την ΑΕΚ προέκυψε από το … πουθενά. Δύο βασικοί ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν στο οικογενειακό διπλό του Σαββάτου και το 24ωρο της αγωνίας ολοκληρώθηκε με τη διάγνωση του απεικονιστικού ελέγχου.

Πιο σοβαρά είναι τα πράγματα για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ο οποίος έχει υποστεί θλάση β΄ βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο. Είναι ο δεύτερος παρόμοιος τραυματισμός του διεθνή επιθετικού που τον Σεπτέμβριο έμεινε για περίπου 15 ημέρες «έξω» με θλάση (α΄ βαθμού, δηλαδή λιγότερο βαριά) στον αριστερό δικέφαλο.

Περίπου τόσο αναμένεται να είναι το διάστημα της απουσίας του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ο οποίος το Σάββατο τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο με τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά πιο ελαφρά (θλάση α΄ βαθμού).

Ο Χριστοδουλόπουλος θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός δράσης, ενώ ο Ουκρανός σέντερ μπακ κοντά στις 20 ημέρες. Η απουσία του, όμως, σε συνδυασμό με αυτή του Τζόλεον Λέσκοτ, ανατρέπει όχι μόνο τα πλάνα του Μοράις, αλλά ολόκληρο το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Αναγκαστικά τα κενά θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από τους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο χωρίς να αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να αρχίσει ο Μοράις να «τεστάρει» τους Τζανέτοπουλο, Μανωλά που βρίσκονται εδώ και καιρό στον «πάγο».