Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε την Τρίτη κοντά σε δύο εκλογικά τμήματα στην Αζούσα της Καλιφόρνιας και στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ τρεις τραυματίσθηκαν, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, την ώρα που οι Αμερικανοί ψήφιζαν για να εκλέξουν πρόεδρο.

«Επηρεάζονται δύο εκλογικά τμήματα στην Αζούσα», έγραψε στο Twitter ο Ντιν Λόγκαν, ο ένας από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης της ψηφοφορίας στην κομητεία του Λος Αντζελες, όπου βρίσκεται η Αζούσα.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε σε δύο σχολεία -τα Mountain Elementary School και Slauson Middle School- τα οποία έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία, όπως και τα δύο εκλογικά κέντρα της πόλης αυτής που βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ. ανατολικά του Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με τη Βανέσα Λοζάνο, εκπρόσωπο των πυροσβεστών της κομητείας, τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν από σφαίρες και ένας άλλος υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανέφερε στο Twitter πως το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 14:00 (τοπική ώρα, την Τρίτη στις 23:00 ώρα Ελλάδας) και πως όταν έφθασαν επιτόπου οι πρώτοι αστυνομικοί βρήκαν «πολλά θύματα» και «δέχθηκαν πυρά».

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, σύμφωνα με την αστυνομία της Αζούσα, η οποία δεν έχει συλλάβει κανέναν μέχρι στιγμής και ζητεί «από τους κατοίκους της περιοχής να προφυλαχθούν».

«Ενοπλη γυναίκα»

Ψηφοφόρος που βρισκόταν σ’ ένα από τα εκλογικά τμήματα είπε στο CNN, ζητώντας να μην κατονομαστεί, πως άκουσε πυροβολισμούς πριν οι αρχές κλειδώσουν τις πόρτες του εκλογικού τμήματος.

Αλλη ψηφοφόρος, η οποία ζήτησε επίσης να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο CNN ότι νόμισε «στην αρχή πως πρόκειται για ήχους από εργοτάξιο, όμως άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν λέγοντας πως είδαν άνδρα που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο».

«Μας έχουν μέσα στην αίθουσα ψηφοφορίας και προσπαθούν να μας κρατήσουν ήρεμους», πρόσθεσε η ίδια, υπογραμμίζοντας πως αυτοί που βρίσκονται μέσα στο εκλογικό τμήμα δεν έχουν δικαίωμα να βγουν, αλλά μπορούν να συνεχίσουν να ψηφίζουν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε πως η αστυνομία της Αζούσα έκανε γνωστό ότι ο δράστης είναι «ένοπλη γυναίκα» η οποία φέρει ημιαυτόματο τουφέκι.

Ειδικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί και έχουν δεχθεί πυρά από την ύποπτη, η οποία έχει οχυρωθεί. Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει αν υπάρχει και δεύτερος ένοπλος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα κίνητρα της ένοπλης.