Νέα πνοή φιλοδοξούν να δώσουν στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Δημήτρης Μητρόπουλος οι επικεφαλής του οργανισμού. Και αυτό φαίνεται να πριμοδοτείται με νέα μείωση των εισιτηρίων, οι τιμές των οποίων ξεκινούν πλέον από τα 4 ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού εντάσσουν ήδη στο πρόγραμμα της δημοφιλούς αίθουσας ενδιαφέρουσες συναυλίες όπως η αυριανή, υπό τον τίτλο «Απόσταγμα Ρωσίας». Δύο σημαντικοί έλληνες σολίστες, η φλαουτίστρια Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που σκιαγραφεί μουσικά τη ρωσική ρομαντική και σοβιετική εποχή μέσα από έργα των Γκλίνκα, Μπαλάκιρεφ, Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Στραβίνσκι, Προκόφιεφ, Χατσατουριάν και Σνίτκε. Οπως λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Μίλτος Λογιάδης, ο σχεδιασμός των συναυλιών για την αίθουσα έγινε με το σκεπτικό να καλύψει ένα μεγάλο ηχητικό μουσικό φάσμα για όλα τα γούστα.
Tους επόμενους δύο μήνες, λοιπόν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική για φλάουτο, για βιολί, για πιάνο, για φωνή, για χορωδία και κουαρτέτο. «Φιλοδοξούμε η αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος να αποτελέσει το παραγωγικό εργαστήρι της καλλιτεχνικής μας δραστηριότητας, με μουσικές από τον Μεσαίωνα και τη βυζαντινή, μέχρι τον 21ο αιώνα και την τζαζ. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει ως χώρος υψηλής καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και διαμόρφωσης και εκπαίδευσης του κοινού του μέλλοντός μας. Για φέτος, μειώνουμε την τιμή του εισιτηρίου στην Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου στα 10 και 15 ευρώ ανά ζώνη».

Σημαντικό ενδιαφέρον έχουν και οι επόμενες συναυλίες στην αίθουσα. Στις 9 Νοεμβρίου παρουσιάζεται η «Ανθρώπινη φωνή», όπου η διακεκριμένη μετζοσοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και η καταξιωμένη πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου ερμηνεύουν έργα για φωνή και πιάνο του συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη μαζί με γνωστά, αγαπημένα τραγούδια ελαφράς μουσικής –αυτά που υπέγραφε ως Κώστας Γιαννίδης. Στις 14 Νοεμβρίου ο ιταλός πιανίστας και μουσικολόγος Ρομπέρτο Προσσέντα έρχεται για να ερμηνεύσει έργα Μέντελσον και Σούμπερτ στο «Πιανόραμα».