Η Λυδία Κονιόρδου συναντά επί σκηνής τον Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση του έργου «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν, σε σκηνοθεσία και διασκευή Γιώργου Κιμούλη.

Η υπόθεση του έργου. Ο Αντρέϊ Γκλάντγκοφ είναι πολιτικός μηχανικός και διευθυντής σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρία. Η Νατάσα Γκλάντγκοφ είναι διανοούμενη και εργάζεται σε βιβλιοθήκη. Τους συναντάμε έπειτα από είκοσι χρόνια γάμου, με το 16χρονο παιδί τους να βρίσκεται στο νοσοκομείο, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα. Εκείνος, προκειμένου να αναρριχηθεί κοινωνικά, πάτησε επί πτωμάτων, ξεπουλώντας κάθε ηθική αρχή και αξία. Και η σύζυγός του ακολούθησε ως συνεργός σ’ αυτή την πορεία του, με μοναδικό της άλλοθι, το μέλλον του παιδιού τους. Αυτό το τεράστιο πάθος για δύναμη και εξουσία στο εργασιακό χώρο, θα φέρι το ζευγάρι σε αντιπαράθεση με την ίδια την οικογένεια, θα έρθουν ακραίες συγκρούσεις, μέσα σ’ ένα παιχνίδι εσωτερικής επιβίωσης.

Ο συγγραφέας σημειώνει ότι πρόκειται για ένα έργο για δύο εγωιστέςμε θύμα και των δυο, το παιδί τους. «Με το έργο μου φέρνω στην επιφάνεια το μόνιμο πρόβλημα στις σχέσεις γονιών και παιδιών, αλλά και μέσα στο ίδιο το ζευγάρι».

Μέσα από την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα, γινόμαστε μάρτυρες της σημερινής πραγματικότητας, όπου άνθρωποι πνευματικά και ψυχικά αδύναμοι, με εμμονές για εξουσία, δημιουργούν σταδιοδρομίες επί πτωμάτων, καταστρέφοντας ζωές.

Ταυτότητα παράστασης

«Και τώρα οι δυο μας» τουΑλεξάντερ Γκέλμαν

Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Λυδία Κονιόρδου

Θέατρο Μουσούρη (Πλατεία Καρύτση 7, τηλ. 210-3310.936)

Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 21.00

Σάββατο (λαϊκή απογευματινή) στις 18.00 και στις 21.00