Βλήμα από άρμα μάχης έπληξε το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στο δυτικό Χαλέπι την Κυριακή, προκαλώντας ζημιές στους επάνω ορόφους κτιρίου το οποίο είναι γνωστό ότι αποτελεί τη βάση του ΟΗΕ στην μαρτυρική συριακή πόλη, δήλωσαν τα Ηνωμένα Εθνη.

«Είναι απαράδεκτο ότι το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΟΗΕ αποτέλεσε άμεσο στόχο», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, Αλί Αλ Ζατάρι.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αυξημένη βία σε ολόκληρο το Χαλέπι, ανατολικό και δυτικό, η οποία έχει επιφέρει τον θάνατο και τον τραυματισμό αναρίθμητων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών», πρόσθεσε.

Ο ΟΗΕ δεν ανέφερε εάν τραυματίστηκαν άτομα, ούτε πώς αναγνωρίστηκε η προέλευση του βλήματος ως προερχόμενο από άρμα μάχης συγκεκριμένα, ή ποια πλευρά ευθύνεται για την εκτόξευσή του.

Οι ομάδες ανταρτών έχουν εξαπολύσει επίθεση στο δυτικό Χαλέπι τις τελευταίες μέρες για να προσπαθήσουν να άρουν τον αποκλεισμό του ανατολικού μισού της πόλης, όπου βρίσκονται σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 275.000 άτομα και 8.000 αντάρτες, περικυκλωμένοι από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ.