Τ ούτη τη φορά ο Παναθηναϊκός ξέφυγε από τους δαίμονές του. Οι Πράσινοι για ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικοί, αλλά δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν και να καθαρίσουν το παιχνίδι. Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι από το 6′ έως το 35′ δημιούργησαν εννέα εξαιρετικές ευκαιρίες, ενώ ολοκλήρωσαν το 45λεπτο με έντεκα αξιόλογες τελικές προσπάθειες. Σε αντίθεση ωστόσο με την προηγούμενη αρνητική τετράδα αγώνων απέναντι σε Ξάνθη (1-2), Σταντάρ Λιέγης (2-2), Βέροια (1-1) και Ηρακλή (0-0 για το Κύπελλο), ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις για να μην πέσει θύμα των τάσεων αυτοχειρίας που έδειξε τον τελευταίο μήνα. Στο 58′ ο Σεμπάστιαν Λέτο άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το τέταρτο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα και στο 62′ ο Ζαν Πολ Εμποκού σφράγισε τη νίκη (2-0) του Τριφυλλιού επί του Ηρακλή σκοράροντας για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι παρουσία του. Ο ΠΑΟ πήρε βαθιά ψυχολογική ανάσα ενόψει της πιο κρίσιμης εβδομάδας από την έναρξη της σεζόν: την ερχόμενη Πέμπτη υποδέχεται στη Λεωφόρο τη Σταντάρ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την Κυριακή αναμετράται στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στο +4. Και οι δύο αγώνες ενέχουν χαρακτήρα τελικού καθώς οι Πράσινοι παίζουν την (αγωνιστική) επιβίωσή τους σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Ο καταταλαιπωρημένος (από διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα) Ηρακλής, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε χθες, παρέμεινε ουραγός στη βαθμολογία έχοντας μόλις δύο βαθμούς. Και η επόμενη ημέρα προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς μετά το τέλος της αναμέτρησης υπήρξε ένταση στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών και του υπηρεσιακού προπονητή Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος ενώπιον όλων είπε: «Εγώ παραιτούμαι, από την Τρίτη θα έχετε νέο προπονητή». Ηδη λέγεται ότι υπήρξε προσέγγιση της διοίκησης στον Σάββα Παντελίδη.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Χουχουμής (55′ Εμποκού), Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Ρέις, Λουντ (83′ Μίγγος), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο (67′ Ιμπάρμπο).

Ηρακλής: Περνίς, Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ρούσος, Ιντζόγλου, Μοντέιρο, Λεοζίνιο (67′ Αγγελόπουλος), Κούρος (46′ Πάσας), Λάμπρου (78′ Κυνηγόπουλος).