Ήταν περίπου στο 11ο λεπτό της συνάντησης ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Μπαρτσελόνα (2-3), όταν το «Μεστάγια» πάγωσε κυριολεκτικά από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Αντρές Ινιέστα από τάκλιν του Ένζο Πέρες.

Ο άσος των Καταλανών έπεσε στο χορτάρι σφαδάζοντας και έφυγε με φορείο απευθείας για το νοσοκομείο. Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ της Μπαρτσελόνα κάνει λόγο για μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο.

Ο Ισπανός διεθνής μεσοεπιθετικός των μπλαουγκράνα αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει αλλά και το διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και οι οπαδοί της Βαλένθια αποθέωσαν τον σταρ της Μπαρτσελόνα την ώρα που αποχωρούσε από το γήπεδο.

Πλέον, η Μπάρτσα μετράει μία ακόμη απώλεια, μετά τους Τζόρντι Άλμπα και Ζεράρ Πικέ, οι οποίοι τραυματίστηκαν στο ματς κόντρα στη Σίτι για το Champions League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-2 τη Βαλένθια. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός σε εξέλιξη, αφού οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν, βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ένα τετράλεπτο αλλά με τον Μέσι να ευστοχεί στο πέναλτι που εκτέλεσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έφτασαν στη δύσκολη νίκη.

Ο Μέσι άνοιξε το σκορ αστο 22′, αλλά η Βαλένθια έκανε την ανατροπή στο β’ μέρος, με γκολ των Μουνίρ (52′), Ροντρίγκο (56′). Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με τον Σουάρες (62′) και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το πέναλτι με το 3-2 από τον Μέσι.

Αλλα αποτελέσματα:

Εσπανιόλ-Έιμπαρ 3-3

(65΄ Ερνάν Πέρεθ, 73΄ Πιάτι, 90΄+3 Μπαπτιστάο – 23΄ Ενρίκ, 27΄ αυτ. Ρέγες, 44΄ Κίκε)

Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 2-3

(52΄ Μουνίρ, 56΄ Ροντρίγκο – 22΄, 90΄+ πεν. Μέσι, 62΄ Σουάρες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλαβές 3-0

(22′ πριέτο, 43′ Χοσέ, 88′ Βέλα)