Οι βρετανοί συντηρητικοί δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στην επαναληπτική εκλογή για την έδρα του τέως πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο, το ποσοστό τους έπεσε σημαντικά, ενώ ανέβηκαν θεαματικά οι Φιλελεύθεροι.

Στο Γουίντεϊ (δυτικά της Οξφόρδης), νικητής ήταν ο Ρόμπερτ Κορτς με 45%, ενώ ο Κάμερον το 2015 είχε λάβει περίπου 60%. Υπενθυμίζεται ότι ο Κάμερον αποχώρησε από την πολιτική.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκαν οι Φιλελεύθεροι με θεαματικό ποσοστό: Η Λιζ Λέφμαν έλαβε το 30%, όταν το κόμμα (που καταποντίστηκε το 2015 σε όλη την Επικράτεια) είχε πάρει μόλις 7%.

Στην τρίτη θέση οι Εργατικοί, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν επισκέφθηκε την περιοχή για να ενισχύσει τον υποψήφιό του. Ο Ντάνκαν Ένραϊτ έλαβε 15%, έναντι 17% που είχε πάρει το κόμμα το 2015.

Πάντως, στην κυβέρνηση της Τερίζα Μέι δεν δηλώνουν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα: «Πρέπει να σκεφτούμε ότι ο Κάμερον είχε λάβει 45%, όταν ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπράντον Λιούις.

Επαναληπτική εκλογή έγινε και για την έδρα της Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα για το Brexit.

Σε ένδειξη σεβασμού, κανένα άλλο κόμμα δεν κατέβασε υποψήφιο με αποτέλεσμα η έδρα να μείνει στους Εργατικούς.

Στη θέση της αδικοχαμένης Κοξ εξελέγη η Τρέισι Μπράμπιν, συγγραφέας και ηθοποιός στη διάσημη σειρά Coronation Street.