Παρελθόν από τον πάγκο της Βόλφσμπουργκ αποτελεί ο Ντίτερ Χέκινγκ. Αιτία για τη λύση της συνεργασίας του με το σύλλογο το απογοητευτικό ξεκίνημα των «λύκων» στη Bundesliga, όπου μετά από 7 ματς μετρούν μόλις μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το 2012 και την οδήγησε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος το 2015 και την κατάκτηση του κυπέλλου της ίδιας χρονιάς, είδε την ομάδα του να μαζεύει μόλις έξι βαθμούς μετά από 7 αγωνιστικές, αν και το περασμένο καλοκαίρι δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για την ενίσχυσή της, με κορυφαίο απόκτημα τον στράικερ Μάριο Γκόμεζ.

«Μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα (τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια), λάβαμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε αλλαγές του προπονητικού τιμ προκειμένου να δώσουμε στην ομάδα την ώθηση που χρειάζεται για να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών», τόνισε με δήλωσή του ο τεχνικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ, Κλάους Άλοφς. «Σε προσωπικό επίπεδο νοιώθω άσχημα για τη συγκεκριμένη απόφαση. Περίπου 4 χρόνια δουλέψαμε άρτια με τον Ντίτερ».

Από την πλευρά του ο πρώην προπονητής των «λύκων» σχολίασε: «Προφανώς και είμαι απογοητευμένος, αλλά αυτό είναι μέρος της δουλειάς. Να περιμένεις τέτοια διαζύγια όταν δεν υπάρχουν επιτυχίες. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα τελευταία».

Ο προπονητής της ομάδας των νέων, Βαλεριέν Ίσμαελ, θα αναλάβει χρέη προσωρινού τεχνικού και θα προετοιμάσει την ομάδα για το επόμενο ματς πρωταθλήματος με τη Ντάρμσταντ».