Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CNN, o ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κλήθηκε να σχολιάσει το κλίμα στην προεκλογική μάχη ειδικά όσον αφορά τα περί σεξισμού του Τραμπ και το ότι αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα.

Ο Λαβρόφ, πολύ σοβαρά, έψαχνε τη σωστή λέξη να απαντήσει και, τονίζοντας πως τα αγγλικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα οπότε δεν ήξερε αν θα απαντούσε με πρέποντα τρόπο, έκανε ένα μάλλον παράτολμο σχόλιο…

Τη συνέντευξη πήρε η Κριστιάν Αμανπουρ. Ξεκίνησε την εισαγωγή της ερώτησής της με αναφορά στις φεμινιστικές διαμαρτυρίες στη Ρωσία από την ομάδα «Pussy Riot» και ρώτησε τον Λαβρόφ πώς βλέπει ο ίδιος την «στιγμή Pussy Riot» του Τραμπ (αναφερόμενη στο βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια).

Ο Λαβρόφ απάντησε με σοβαρό ύφος μέχρι τέλους. Αλλά φάνηκε πως το βάρος που έχει μία λέξη είναι πάντα ισχυρότερο από το ύφος με το οποίο προφέρεται.

«Κοιτάξτε, δεν ξέρω εάν… Τα αγγλικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα… Δεν ξέρω πώς θα ακουγόμουν… Δηλαδή, αν θα ακουγόμουν αξιοπρεπής…» έλεγε με τη σοβαρότητα που αρμόζει στο αξίωμα.

«Υπάρχει πολύ pussy σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, και από τις δύο πλευρές» συνέχισε. «Οπότε θα προτιμούσα να μην σχολιάσω» συνέχιζε, κοιτάζοντας στο πλάι.

Μέχρι την τελευταία λέξη ο Λαβρόφ ήταν σοβαρότατος αλλά δεν είχε αντιληφθεί πως η δημοσιογράφος είχε σκάσει στα γέλια. «Αυτό δεν το περίμενα» του είπε η Αμανπουρ γελώντας, ενώ είχε αρχίσει να γελάει και ο ίδιος ο Λαβρόφ.