Με μία πύρινη ομιλία της, η Μισέλ Ομπάμα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή το βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια, την ώρα που ο ίδιος ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος μιλά για «συνωμοσία» ώστε να τον «κρατήσει έξω από τον Λευκό Οίκο» ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά ως ψέματα τις νέες καταγγελίες γυναικών σε βάρος του.

Οι New York Times από την πλευρά τους, τους οποίους απειλεί με αγωγή για τη δημοσίευση των νέων καταγγελιών, του διαμηνύουν: «Θα χαρούμε να τα πούμε στα δικαστήρια»…

«Εδώ έχουμε ένα πανίσχυρο άτομο που μιλά ανοικτά για συμπεριφορά σεξουαλικού κυνηγού, και πρακτικά υπερηφανεύεται για το ότι φιλά και αρπάζει γυναίκες, μιλά τόσο χυδαία που πολλοί από εμάς ανησυχούμε να ανοίξουμε την τηλεόραση αν βρίσκονται μπροστά τα παιδιά μας» είπε η Μισέλ Ομπάμα σε εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον.

«Τα ξεδιάντροπα σχόλια για τα σώματά μας, εμάς των γυναικών, η περιφρόνηση για τις φιλοδοξίες και το μυαλό μας, η πεποίθηση πως μπορεί να κάνεις ό,τι θέλεις σε μία γυναίκα, όλα αυτά είναι βάναυσα» είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τρεμάμενη φωνή.

«Κανείς ενήλικας, κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος, και σίγουρα κανείς που πάει για πρόεδρος δεν μιλά έτσι» τόνισε η Μισέλ Ομπάμα.

Το βίντεο από την ομιλία της Ομπάμα κυριαρχεί το πρωί της Παρασκευής στην αμερικανική τηλεόραση, τις ιστοσελίδες εφημερίδων και τα κοινωνικά δίκτυα.

Τραμπ: Φριχτά ψέματα, συνωμοσία για να χάσω τον Λευκό Οίκο

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος την ίδια στιγμή, που βρίσκεται παραμονές της κάλπες σε συμπληγάδες ανάμεσα στην αποστασιοποίηση κορυφαίων στελεχών του κόμματός του και στο γαϊτανάκι των δημοσιευμάτων για το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες, απέρριψε στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση τις νέες καταγγελίες ως «φριχτά ψέματα» και κατήγγειλε με τη σειρά του γενικότερη συνωμοσία ώστε να μείνει μακριά από την προεδρία.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει στις ανακοινώσεις του πως όλα τα δημοσιεύματα είναι «απολύτως και εντελώς ψευδή».

«Δεν τις έχω συναντήσει ποτέ μου, δεν ξέρω καν ποιες είναι, όλα αυτά είναι κατασκευασμένα» είπε, τονίζοντας πως «οι Κλίντον το γνωρίζουν αυτό».

Όσον αφορά μία από τις καταγγελίες που ακολούθησαν το δημοσίευμα των ΝΥΤ, εκείνη της Νατάσα Στόινοφ του περιοδικού People, το επιχείρημα που χρησιμοποίησε για να την αντικρούσει είναι τουλάχιστον περίεργο.

«Για κοιτάξτε την λίγο. Για κοιτάξτε. Δείτε την, δείτε τι λέει, και πείτε μου τι πιστεύετε. Δεν νομίζω, όχι, δεν νομίζω» είπε -ο υπαινιγμός σχετικά με το γιατί δεν θα είχε παρενοχλήσει την Στόινοφ ήταν σαφής.