Σπουδαία νίκη, που σε σημαντικό βαθμό της εξασφαλίζει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Champions League, πέτυχε η Βουλιαγμένη στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Β’ προκριματικής φάσης, που διεξάγεται στο Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου.

Ο ΝΟΒ μετά από πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε 11-10 του Ανόβερου από τη Γερμανία και έκανε αποφαστικό βήμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του ομίλου.

Το ματς ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε ισόπαλο 5-5, αλλά στην τρίτη περίοδο με ένα σερί 3-0 η ομάδα του Κώστα Λούδη πήρε τα «ηνία» του αγώνα.

Η Βουλιαγμένη έφτασε να προηγείται ακόμη και με 10-6, περίπου έξι λεπτά πριν τη λήξη, το Ανόβερο με συνεχόμενα γκολ του Ράντοβιτς μείωσε σε 11-10, 55» πριν το τέλος, αλλά οι παίκτες του Λούδη «έβγαλαν» την τελευταία άμυνα και πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη.

Το Σάββατο στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι, ενώ την Κυριακή στις 10:45 θα παίξει με τη γερμανική Ντούισμπουργκ, που είναι η θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 3-1, 3-4

Τα γκολ:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Χρυσοσπάθης 4, Καπότσης 2, Τίγκας 2, Κοπελιάδης, Βίτσο, Σολανάκης

ΑΝΟΒΕΡΟ: Ράντοβιτς 5, Μπργκούλιαν 3, Μπουκόβσκι, Βίνκελχορστ