Η FIFA αποφάσισε να ορίσει προσωρινή διοικούσα επιτροπή ή αλλιώς «Επιτροπής εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ μέχρι να εκλεγεί νέα διοίκηση.

Τα ελληνικά δρώμενα στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο συμβούλιο της FIFA που διεξήχθη στη Ζυρίχη και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να οριστεί αυτή η επιτροπή που θα προσπαθήσει αρχικά να «συσπειρώσει» τους επενδυτές προς όφελος του προϊόντος και να εκλείψουν -τουλάχιστον- οι ακραίες δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία της, την ενεργοποίησή της, αλλά κυρίως τα πρόσωπα που θα μετέχουν δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως σύμφωνα με κάποιες διαρροές, η παγκόσμια ομοσπονδία προσανατολίζεται σε … 15μελές συμβούλιο που θα αναλάβει τα ηνία της ΕΠΟ άμεσα και θα ολοκληρώσει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο Κύπριος παράγοντας Κωστάκης Κουτσοκούμης που είναι ο απεσταλμένος της FIFA όλους αυτούς τους μήνες, έχει ενημερωθεί και αναμένεται να είναι αυτός που δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Ενδεχομένως θα έχει και τον πρώτο λόγο για τα ονόματα που θα απαρτίζουν την επιτροπή.

Στην ουσία, η απόφαση της FIFA στην πράξη «ακυρώνει» την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και «διορίζει» δική της διοίκηση, αντί να προχωρήσει σε άμεσες εκλογές.

Πέρα από τον κ. Κουτσοκούμνη, λόγο στις εξελίξεις αναμένεται να έχει και ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Τα πρώτα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει άμεσα η FIFA έχουν να κάνουν σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής (αν δηλαδή θα ασκεί εξουσία σε όλα τα ζητήματα) και επίσης, ποια ακριβώς θα είναι η χρονική διάρκεια της θητείας της (π.χ. φημολογείται ως το καλοκαίρι κάτι που βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετη την πλευρά της σημερινής αντιπολίτευσης που ζητά άμεσα εκλογές).

Επίσης, κορυφαίο θέμα αποτελεί και η διαιτησία! Η νέα ΚΕΔ (;) θα αποτελείται από ξένους αρχιδιαιτητές; Θα υπάρχει συνεργασία με Έλληνες και αν ναι με ποιούς;