Νέα τροπή, που οδηγεί τους ερευνητές του FBI περισσότερο στο σενάριο της αυτοκτονίας παρά της τρομοκρατίας, παίρνει η υπόθεση της συντριβής του μικρού αεροσκάφους την Τρίτη στο Κονέκτικατ, που άφησε πίσω του νεκρό τον πιλότο και σοβαρά τραυματισμένο τον συνοδηγό. Σύμφωνα με την κατάθεση του δεύτερου, ο οποίος νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα, λίγο προτού το αεροσκάφος πέσει σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος και τυλιχθεί στις φλόγες, είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών.

Μία σειρά από περίεργες συμπτώσεις, όπως το ότι το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά σε συγκρότημα το οποίο ανήκει στην εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Pratt and Whitney, αλλά και το ότι ο πιλότος, ο 28χρονος Φερά Φρειτέχ, ιορδανός υπήκοος παλαιστινιακής καταγωγής, είχε πάει στις ΗΠΑ πριν από χρόνια για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να γίνει πιλότος, κίνησαν τις υποψίες των Αρχών. Τα πρώτα λόγια του συνοδηγού, ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, κινητοποίησε αμέσως το FBI.

Σύμφωνα με μία πρώτη κατάθεση του συνοδηγού αφού συνήλθε, του εκπαιδευτή Αριάν Πρεβάλα, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε σκοπίμως, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη απολύτως σαφές το κίνητρο του πιλότου. Το περιεχόμενο ωστόσο της έντονης συζήτησης πριν από την πτώση κάνει τους ερευνητές να μιλούν για ψυχολογικά προβλήματα του νεαρού πιλότου και πιθανότατα προσπάθεια να βάλει με αυτόν τον τρόπο τέλος στη ζωή του.

Σε κάθε περίπτωση, οι αμερικανικές Αρχές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισαν ότι σε αυτή τη φάση των ερευνών δεν υπάρχουν αποδείξεις διεθνούς τρομοκρατίας ούτε προκύπτουν πολιτικά κίνητρα του πιλότου.