Η Φώφη Γεννηματά θεωρεί ότι της βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις. Εχει κάποιες μικρές διαρροές προς τη ΝΔ, τσιμπάει όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ και ξέρει καλά πως όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η έκβασή της θα καθοριστεί από το «προδομένο» ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως από τη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Αυτός είναι ο πιο κρίσιμος παράγων της δύσκολης εξίσωσης για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στον χάρτη της επόμενης μέρας. Μέχρι τότε, όμως, ο δρόμος είναι μακρύς. Και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ξέρουν πως όσο λιγότερο ταξιδεμένος είναι τόσο μικρότερο αποτέλεσμα θα παραγάγει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί επίσης πως δεν είναι δικό της πρόβλημα –ούτε φέρει καμία ευθύνη –που δεν προχώρησε η συζήτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Το ίδιο ξεκάθαρη –και προς την ίδια κατεύθυνση –είναι η ανάλυση της ΔΗΜΑΡ επί του θέματος. Την ίδια ώρα, όμως, εξίσου αναγκαίο για τη Γεννηματά είναι να περιχαρακωθεί ο χώρος απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ για «υφαρπαγή» στελεχών του ΠΑΣΟΚ –όχι βεβαίως σε επίπεδο κοινωνίας αλλά στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης. Για όλους τους παραπάνω λόγους καθώς και για πολλούς ακόμα που αφορούν την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βγαίνει στον δρόμο. Ξεκινά έναν νέο κύκλο περιοδειών στα μεγάλα αστικά κέντρα, που ανοίγει μεθαύριο Δευτέρα.

Οι σταθμοί. Πρώτος σταθμός θα είναι η Β’ Αθήνας και συγκεκριμένα οι περιοχές του Ταύρου και του Μοσχάτου, οι οποίες έχουν λαϊκά χαρακτηριστικά αλλά και σοβαρά προβλήματα σε θέματα ανεργίας. Η πρώτη εβδομάδα των εξορμήσεων της Γεννηματά θα ολοκληρωθεί στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι της στη «συμπρωτεύουσα» σε διάστημα ενός μήνα. Εκεί θα μιλήσει για τη νέα γενιά και τις προοπτικές της σε εκδήλωση στο φόρουμ του PES Activists, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Παραλλήλως θα έχει συναντήσεις με φορείς και τοπικές οργανώσεις που δεν πρόλαβε να δει κατά το πρόσφατο ταξίδι της στη ΔΕΘ.

Ανάλογη θα είναι και η δραστηριότητα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι οποίοι θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην ελληνική περιφέρεια που, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι αυτή που στέλνει τα πιο θετικά μηνύματα «επαναπατρισμού» ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές λοιπόν θα δώσουν τη μάχη πόρτα πόρτα στις περιφέρειές τους αλλά και σε άλλες, όπου η Συμπαράταξη δεν έχει κάποιον εκλεγμένο βουλευτή. Σημειώνεται ότι η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, όπως λέγεται στη Συμπαράταξη, έχει πολιτικούς όρους, οι οποίοι καταλήγουν στη φράση «μια νέα στρατηγική για τη χώρα».

Ο Θεοχαρόπουλος. Υπό αυτό το πρίσμα και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα ξεκινήσει περιοδείες, με πρώτες στάσεις στην Κρήτη και στην Ανατολική Μακεδονία, ενώ θα συνοδεύσει τη Φώφη Γεννηματά στο Μοσχάτο. Στην Αγίου Κωνσταντίνου εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλο μέρος πολιτών οι οποίοι ανήκουν ιδεολογικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά απομακρύνονται σημαντικά από τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας ξεκάθαρα λόγια. «Εμείς αυτά τα έχουμε και πρέπει να τους φέρουμε στη φυσική τους κοίτη» σχολιάζουν συνεργάτες του Θανάση Θεοχαρόπουλου και επισημαίνουν ότι οι μεγάλες μάχες κερδίζονται στη βάση.
«Κεντροαριστερά είναι μόνο η Δημοκρατική Συμπαράταξη»

Το τελευταίο διάστημα, Φώφη Γεννηματά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχαν συναντήσεις με προσωπικότητες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκε με τον Γιάννη Σγουρό και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πάρει πρωτοβουλίες για συναντήσεις με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στις πιο πρόσφατες επαφές του προέδρου της ΔΗΜΑΡ συγκαταλέγονται ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χάρης Θεοχάρης, ενώ αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξουν σημαντικά βήματα και προς στελέχη που ανήκουν στο προοδευτικό Κέντρο.

Συνεδρίαση. Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας συνεδριάζει το Κεντρικό Συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές θα επιμείνουν ότι ο μόνος χώρος για την ανασύνθεση και μετεξέλιξη της Κεντροαριστεράς είναι η Συμπαράταξη. Επιπλέον θα απευθύνουν νέο κάλεσμα σε πρόσωπα, φορείς και κινήσεις του ευρύτερου χώρου και θα φτιάξουν το οργανόγραμμα των επόμενων κινήσεων.