Δύο σχεδόν αυτούσιες ανακοινώσεις εξέδωσαν χθες το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου για την υπόθεση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Αν και το τελευταίο ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους –προφανώς και γιατί το πόρισμα πάνω στο οποίο βασίζεται η δίωξη αφορά κατά κύριο λόγο την περίοδο Παπανδρέου –στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως «ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι «η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ πριν η Δικαιοσύνη αποφανθεί, είναι αποκαλυπτική του πανικού του καθεστώτος» και υπενθυμίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση πήρε τον δρόμο του ελέγχου με αποκλειστική πρωτοβουλία του ίδιου του κόμματος. Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση πως «δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μόλις πιάστηκαν στα πράσα», ξεκαθαρίζοντας πως «συμψηφισμούς δεν δεχόμαστε! Η θέση μας είναι σταθερή και σαφής. Διαφάνεια παντού για όλους και για όλα». Καλούν επίσης όποιον επιλέγει τον ρόλο του πολιτικού τιμητή να διατάξει αντίστοιχο έλεγχο ορκωτών στα οικονομικά του κόμματός του και να τον παραδώσει στη Δικαιοσύνη, «όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ από όλο το πολιτικό σύστημα έκανε. Ιδού η Ρόδος!».

«Ολα στο φως, για όλους και για όλα» ζητά και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες», ενώ αφήνονται αιχμές για «το κλίμα των ημερών, που “καθοδηγεί” τα δημόσια πράγματα προς την εδραίωση μιας αντίληψης σύμφωνα με την οποία “όλοι ίδιοι είναι” και επιβάλλει λογικές συμψηφισμών –δεν μπορεί να γίνει ανεκτό». Από το Κίνημα πάντως ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τους τόνους, σημειώνοντας πως το «βρώμικο ’16», που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το «βρώμικο ’89» να μοιάζει νηπιαγωγείο.