Τρεις από τις τέσσερις υπηρεσίες πολιτικής άμυνας χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες στο Χαλέπι, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες διάσωσης, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αμάρα αλ Σέλμο. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αφανισμός», δήλωσε στο Reuters ο Αλ Σέλμο.

Αεροσκάφη βομβαρδίζουν τις υπό τον έλεγχο των ανταρτών συνοικίες του Χαλεπίου για δεύτερη συνεχή ημέρα, λίγες ώρες αφού ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη, σύμφωνα με πληροφορίες μελών οργανώσεων αρωγής και ακτιβιστών.

Στρατιωτική πηγή έκανε λόγο για χερσαία επιχείρηση, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι οι βομβαρδισμοί θα μπορούσαν να συνεχιστούν «για αρκετή ώρα».

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης την έναρξη επιχείρησης κατά των ανατολικών συνοικιών της πόλης που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι και οι οποίες βομβαρδίστηκαν σφοδρά την Πέμπτη.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η δουλειά μας σταμάτησε λόγω έλλειψης καυσίμων, της καταστροφής του εξοπλισμού μας και της έντασης των βομβαρδισμών», επισήμανε ο Αλ Σέλμο.