Η Αθήνα αποτελεί τόπο ευλογημένο για την οικογένεια Μπεργκ που τον περασμένο μήνα μετακόμισε στο δικό της ιδιόκτητο διαμέρισμα στη Γλυφάδα. Στην αθηναϊκή γη άλλωστε ανέκαμψε αγωνιστικά ο ταλαιπωρημένος (αγωνιστικά και ψυχολογικά) Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος μολονότι στα νιάτα του όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Γκέτεμποργκ μπήκε στο στόχαστρο του θρυλικού κόουτς σερ Αλεξ Φέργκιουσον που τον τσέκαρε για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εν τέλει προτού έρθει στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2013 βρέθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Φορώντας όμως τη φανέλα του Τριφυλλιού ο σουηδός στράικερ ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μαζί με τη χαμένη ποδοσφαιρική λάμψη του. Ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του και πλέον συγκαταλέγεται (όχι άδικα) μεταξύ των κορυφαίων εν ενεργεία σκανδιναβών σέντερ φορ. Αλλωστε, το περασμένο καλοκαίρι στο Euro έπαιξε βασικός στο πλευρό του εμβληματικού Ιμπραΐμοβιτς με την Εθνική Σουηδίας για την οποία –μετά την απόσυρση του Ζλάταν –αποτελεί πια την πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή.

Βεβαίως για τον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ εξαρχής υπήρξε ο πολυτιμότερος όλων. Το καταδεικνύει η αγωνιστική συνεισφορά του στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας κατά την οποία ομορφαίνει το κακοτράχαλο ελληνικό ποδόσφαιρο –35 γκολ και 16 συμμετοχές τη σεζόν 2013-14 στο πρωτάθλημα, 24-16 το 2014-15, 26-17 το 2015-16 και 2-2 την τρέχουσα περίοδο. Επίσης έχει 12 παρουσίες και 8 τέρματα στο Κύπελλο και 15-11 στην Ευρώπη. Ο συνολικός απολογισμός του είναι άκρως εντυπωσιακός με 70 γκολ σε 114 συμμετοχές και ποσοστό σκοραρίσματος άνω του 60%, κάτι που θυμίζει Κριστόφ Βαζέχα, τον σπουδαιότερο σκόρερ που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Εύλογα λοιπόν εξαργυρώνει όσα κάνει εντός γηπέδου με ένα νέο χρυσό συμβόλαιο. Χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του 30χρονου σουηδού φορ, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, συμφώνησαν σε όλα και έδωσαν τα χέρια με τους διοικούντες την ΠΑΕ για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι το 2019. Ο Μπεργκ, ο οποίος τριπλασιάζει τις απολαβές του συγκριτικά με το πρώτο του συμβόλαιο (400.000 ευρώ), θα λαμβάνει ετησίως 1,2 εκατ. ευρώ, κάτι που στο τέλος της τριετίας θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ στο συμβόλαιό του ορίστηκε και ρήτρα πώλησης (μόνο σε ομάδες του εξωτερικού) ύψους 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το Τριφύλλι θα λάβει περίπου τα 5,5 εκατ. ευρώ.