Με αιχμή του δόρατος την τετράδα-φωτιά που συγκροτούσαν οι ορεξάτοι Μασούντ, Ανσαριφάρντ, Μπεν και Φούντας, ο Πανιώνιος πέρασε σαν σίφουνας (0-2) από την έδρα της Ξάνθης κάνοντας το «δύο στα δύο» και αποδεικνύοντας ότι και φέτος μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα στο πρωτάθλημα. Μόλις στο 5′ οι Κυανέρυθροι άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό σλάλομ και γωνιακό σουτ του Ιρανού Σοτζέι Μασούντ, για να συνυπογράψει την επικράτηση ο Σπύρος Ρισβάνης με κεφαλιά στο 16′. «Περιμέναμε πιο δύσκολο παιχνίδι. Η Ξάνθη είναι καλή ομάδα. Ηρθαμε αποφασισμένοι και αφού βάλαμε δύο γκολ θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ και να επιτεθούμε με αντεπιθέσεις. Δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου και αξίζαμε τη νίκη» υποστήριξε ο προπονητής των νικητών Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ενώ ο ομόλογός του στην Ξάνθη Ραζβάν Λουτσέσκου σχολίασε: «Μας στοίχισε το κακό ξεκίνημα, όπως και στην Αθήνα, αφού μείναμε πίσω με 2-0 από πολύ νωρίς. Αυτό συνέβη από δικά μας λάθη. Ψυχολογικά, μας κυρίευσε το άγχος και δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου (57′ Τριάδης), Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46′ Ορφανίδης), Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (74′ Καμαρά), Νιέτο.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοατά, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (65′ Ολαϊτάν), Μπεν (90′ Μασούρας), Μασούντ, Ανσαριφάρντ (83′ Ενγκόνγκ).