Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες θεωρείται από δικαστικούς κύκλους η επανεκλογή του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου για δεύτερη φορά στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών παρά την πρόσφατη πειθαρχική του καταδίκη.

Οι συνάδελφοί του με την ψήφο τους έδειξαν ότι εμπιστεύονται τον Ισίδωρο Ντογιάκο και τον επέλεξαν με

39 ψήφους για τη θέση που κατέχει. Ο συνυποψήφιός του, εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιογας συγκέντρωσε 30 ψήφους.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος τελικώς κατήλθε στο παρά πέντε υποψήφιος αφού ο Άρειος Πάγος εγγράφως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής, καθώς μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Η πειθαρχική του καταδίκη που θα είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωση του από τη θέση του προϊσταμένου αλλά και τη μη συμμετοχή στις εκλογές προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικος Παρασκευόπουλος αρνήθηκε τα καταγγελόμενα από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους επί 82 ψηφισάντων και εξελέγη, ενώ ο Αντώνιος Λιογας έλαβε 30 ψήφους και η Γεωργία Τσατάνη που έθεσε επίσης υποψηφία 7 ψήφους, ενώ τα υπόλοιπα ήταν λευκά.

Ο Ηλ. Ζαγοραίος ξανά προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά εξελέγη προιστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ο εισαγγελέας Ηλίας Ζαγοραίος, με 81 ψήφους ενώ η συνυποψήφιά του, Ολυμπία Κλειτσάκη, έλαβε 45 ψήφους. Nέος προϊστάμενος στο Εφετείο της Αθήνας εξελέγη ο πρόεδρος Εφετών κ. Θεοδωρος Κανελλόπουλος και νέος προϊστάμενος στο Πρωτοδικείο της Αθήνας εξελέγη ο πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ελευθέριος Γεωργίλης.