Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγινε αντιληπτός από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στα επίσημα του ΟΑΚΑ και αποθεώθηκε. Το γνωστό σύνθημα… «Διαμαντίδης, οε, οε, οε» άρχισε να δονεί την ατμόσφαιρα του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ σειρά πήρε η προτροπή… «μη σταματήσεις αρχηγέ!».

Νωρίτερα, ήταν η σειρά του Γιάννη Μπουρούση να αποθεωθεί από τους «πράσινους» φιλάθλους. Κατά την παρουσίαση της ομάδας, ο Έλληνας διεθνής σέντερ δέχθηκε ένα «ζεστό» χειροκρότημα, με τον ίδιο να ανταποδίδει με ένα νεύμα.

Εντυπωσιακή, πάντως, ήταν η είσοδος των «πρασίνων» στον αγωνιστικό χώρο, πριν το τζάμπολ. Την είσοδο των Κυπελλούχων Ελλάδας είχαν προϋπαντήσει τύμπανα, στο πλαίσιο της καμπάνιας της εταιρίας που «ντύνει» την ομάδα και παρουσίασε τη νέα φανέλα της ομάδας.

Πεδουλάκης: «Κοινωνικό πρότυπο ο Διαμαντίδης»

Αλτρουιστή και κοινωνικό πρότυπο χαρακτήρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης.

«Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει πετύχει και να του ευχηθούμε ο,τι καλύτερο. Πήρε πολύ ώριμα μία απόφαση και θέλει να είναι ευτυχισμένος», σχολίασε αρχικά ο τελευταίος προπονητής στην καριέρα του Διαμαντίδη.

Στην ερώτηση ως προς τα στοιχεία που πρόσθεσε με μοναδικό τρόπο στον αθλητισμό ο Διαμαντίδης, ο Πεδουλάκης απάντησε: «Τον αλτρουισμό. Ήταν πάντα εκεί για τον συμπαίκτη του. Ήθελε να δίνει παρά να παίρνει. Κάτι σπάνιο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και την ελληνική κοινωνία. Είναι ένα κοινωνικό πρότυπο ο Διαμαντίδης, όχι μόνο αθλητικό».

Γκιστ: «Σε ευχαριστώ Μήτσο»

Με μία φωτογραφία στην οποία απαθανατίζεται αγκαλιά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη επέλεξε να εκφράσει τη συγκίνησή του για το τέλος της καριέρας του τέως αρχηγού του Παναθηναϊκού ο Τζέιμς Γκιστ.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού ανάρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, στην οποία οι δύο συμπαίκτες, Νο 14 και 13, βρίσκονται με πλάτη στο… φακό, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram γράφοντας: «Λάτρεψα… που περπάτησα δίπλα σε έναν θρύλο. Σε ευχαριστώ Μήτσο».