Η θυσία περίπου 100.000 ζώων στη Ντάκα, για τον εορτασμό του μεγάλου Ιντ, σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της πόλης με αίμα.

Η πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές χαρακτηρίζεται από ένα πολύ αναποτελεσματικό σύστημα αποστράγγισης, έτσι οι πλημμύρες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ούτε είναι ασύνηθες να υπάρχει αίμα στους δρόμους μετά από τους εορτασμούς του Eid al-Adha, ή «μεγάλου Ιντ», όχι όμως στο βαθμό αυτό.

Οι αρχές της πόλης είχαν ορίσει σημεία όπου θα έπρεπε να γίνουν οι θυσίες, για να είναι ο καθαρισμός πιο εύκολος, όμως φαίνεται πως οι περισσότεροι κάτοικοι προτίμησαν να γιορτάσουν στα πάρκινγκ και τους δρόμους της γειτονιάς τους. Κάποιοι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για αυτά τα σημεία, και άλλοι ότι προτίμησαν να μην πάνε λόγω της βροχής.

Οι εικόνες κυκλοφόρησαν ευρύτατα στα κοινωνικά δίκτυα, με κάποιους να ζητούν να δοθεί τέλος στις θυσίες ζώων και άλλους να υπερασπίζονται τη θρησκευτική παράδοση. Η γιορτή άλλωστε ενισχύει την τοπική οικονομία και συνηθίζεται μέρος του κρέας να μοιράζεται στους φτωχούς.

Το Eid al-Adha είναι πολύ σημαντική εορτή για το Ισλάμ, η δεύτερη μεγαλύτερη του έτους. Γιορτάζεται η θυσία του Ιμπραήμ (Αβραάμ) και το ότι σώθηκε ο γιος του. Θυσιάζονται αγελάδες και κατσίκες και το κρέας το μοιράζεται η οικογένεια, οι φίλοι και οι φτωχοί.