Πυκνό πρόγραμμα επαφών θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί να «κλείσει» όλες τις εκκρεμότητες για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, αλλά να στρώσει και το έδαφος για την ομαλή διεξαγωγή της δεύτερης αξιολόγησης. Επί τάπητος θα βρεθεί η αναπτυξιακή στρατηγική, η επισκόπηση των δαπανών, η ανεξαρτησία της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και τα εργασιακά.

Ειδικότερα σήμερα, Τετάρτη, ανοίγει πλήρως η γκάμα των θεμάτων που θα συζητηθούν με τους δανειστές, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Οι επαφές των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί, με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη να συναντούν πρώτοι τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου». Στο επίκεντρο θα βρεθεί η αναπτυξιακή στρατηγική.

Στις 10 π.μ. τη σκυτάλη παίρνουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, για μια επισκόπηση των δημοσίων δαπανών- κοινωνική πρόνοια.

Από τις 11:00 έως τις 12:30, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και φορολογικά θέματα και απέναντι από το κουαρτέτο θα κάθονται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Από τις 12:30 έως τις 13:30 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα έχει συζήτηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί (14:30 έως τις 15:30) με τη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα βρίσκονται στην Αθήνα έως και την Παρασκευή.