«Ο κ. Πολάκης δεν έχει καλή επαφή με την πραγματικότητα και αυτό γίνεται σαφές από τις αναρτήσεις του. Είναι ένας κομματικός, πειθήνιος, υπάλληλος που για να γίνει αρεστός “πυροβολεί” όποιον αντιμάχεται το καθεστώς. Το πρόβλημα είναι στον κ. Τσίπρα, ο οποίος ανέχεται αυτό τον άνθρωπο και τον έχει ορίσει αναπληρωτή υπουργό Υγείας», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το μόνο που κάνει είναι να σερφάρει στο ίντερνετ όλη μέρα και να αντιμάχεται όσους φέρνουν αντιρρήσεις στην κυβέρνηση. Τα νοσοκομεία μας καταρρέουν, ο κ. Πολάκης όμως είναι στο Facebook, στο Twitter, λέει ατάκες, κάνει βόλτες με τη μηχανή του, τσακώνεται με τους δημοσιογράφους και από εκεί και πέρα αφήνονται οι άρρωστοι να παλεύουν μόνοι τους με τα προβλήματα» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Focus FM 103,6.

«Το βασικό όμως δεν είναι να απαντήσει ο κ. Πολάκης γιατί είναι αναιδής είναι ανήθικος, απέναντι σε μία δημοσιογράφο. Το βασικό είναι να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί αυτός είναι ένας υπουργός της».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Σταύρος Θεοδωράκης προσέθεσε πως οτιδήποτε ακραίο βρίσκει κοινό αλλά η ενοχοποίηση των δημοσιογράφων είναι ντροπή, ενώ αποκάλεσε και αστειότητα το να εγκαλείται και να στοχοποιείται ένας δημοσιογράφος επειδή έχει φωτογραφηθεί με κάποιον πολιτικό αρχηγό.

Σχετικά με το διχασμό της κοινωνίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «ο διχασμός προέρχεται από τους βολεμένους, από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία, που έχουν δίπλα τους συμβούλους, ασφάλεια και παχυλούς μισθούς. Για να επιβιώσουν λένε στο λαό διχαστικές ιστορίες και δημιουργούν φανταστικούς εχθρούς σε μια προσπάθεια να μην ασχολείται ο κόσμος με τα πραγματικά προβλήματα».

Μιλώντας, ακόμη για τη στάση που θα ακολουθήσει το Ποτάμι απέναντι στο λαϊκισμό ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως «δεν μας φοβίζει και τέλος πάντων δεν μας κάνουν δειλούς τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Γιατί δεν μπήκαμε στην πολιτική να εισπράξουμε μόνο το χειροκρότημα. Εμείς μπήκαμε στην πολιτική σε μια δύσκολη, μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή της χώρας και θα επιμείνουμε. Μπήκαμε μόνοι μας χωρίς μέσα χωρίς λεφτά και θα επιμείνουμε όχι για το χειροκρότημα αυτή τη στιγμή της εξέδρας αλλά για το χειροκρότημα των παιδιών μας που θα λένε υπήρχαν κάποια άνθρωποι που έλεγαν σε δύσκολες στιγμές τα σωστά πράγματα».

«Ο ορθός λόγος έχει να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στη χώρα μας καθώς ζούμε σε μια εποχή ακραίων συμπεριφορών, μια εποχή καινούργιου λαϊκισμού, όπου ο κόσμος είναι ή με τους λαϊκιστές ή με αυτούς που θα διαδεχθούν τη νέα κατάσταση. Τον έχουμε ξαναζήσει αυτό το διπολισμό» συνέχισε.

«Εμείς θα επιμείνουμε», ολοκλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Δεν μας φοβίζουν οι δημοσκοπήσεις και θα συνεχίσουμε να λέμε όσα πιστεύουμε, όχι για το χειροκρότημα της εξέδρας αλλά για το μελλοντικό χειροκρότημα των παιδιών μας, τα οποία κάποια στιγμή θα δουν και θα αναγνωρίσουν ότι κάποιοι, κάποτε και κάτω από δύσκολες συνθήκες έλεγαν τα σωστά πράγματα».