Απίστευτο και όμως… ελληνικό! Δύο μέρες πριν από τη σέντρα της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα έπειτα από αναβολή δύο εβδομάδων, οι θεσμοί… αποφάνθηκαν ότι η Βέροια δεν δικαιούται να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα! Συγκεκριμένα, η ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό άδειας στη «βασίλισσα» του βορρά, κρίνοντας πως ο φάκελος που κατέθεσε ο Κώστας Παπαδόπουλος, στον οποίο έχουν παραχωρηθεί οι μετοχές από τον Θόδωρη Καρυπίδη, είχε πολλές ελλείψεις!

Ετσι, η Βέροια κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό από τα μεγάλα «σαλόνια», ενώ η μια σημαντική παράμετρος είναι πως εάν το πρωτάθλημα ξεκινήσει με τη Βέροια το προσεχές Σάββατο και στη συνέχεια η ομάδα τιμωρηθεί με υποβιβασμό, τότε το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με 15 ομάδες!

Η ΕΠΟ έχει ήδη ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση και αν η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ κρίνει ως «βαρεία» την παράβαση της ΠΑΕ από την Ημαθία, τότε η ποινές προβλέπουν υποβιβασμό.

Κάτι αντίστοιχα άλλωστε είχε συμβεί και πέρσι πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς τότε η Κέρκυρα είχε υποβιβαστεί για παρόμοιους λόγου και ο Λεβαδειακός είχε πάρει τη θέση της.